Voorzitter Carla van Olst met de Wereldvredesvlam in een miniatuur mijnwerkerslamp. FOTO: Ad Adriaans
Voorzitter Carla van Olst met de Wereldvredesvlam in een miniatuur mijnwerkerslamp. FOTO: Ad Adriaans Foto: ad

Kerstconcert Veldhovens Mannenkoor en Kempenkoor

Algemeen

Kempenkoor en Veldhovens Mannenkoor geven zondag 22 december van 14.00 tot 16.00 uur gezamenlijk een kerstbenefietconcert in de Heilige Caeciliakerk, Dorpsstraat 18 te Veldhoven.

VELDHOVEN - Het Veldhovens Mannenkoor organiseert jaarlijks een gezellig benefietconcert rond Kerst. Dit jaar wordt dit concert verzorgd samen met Kempenkoor, een groot regionaal gemengd koor uit Zuid-Nederland. In totaal zullen maar liefst zo’n 90 mannen en 60 vrouwen hun stemmen laten klinken, waarbij ook het publiek bij enkele kerstliederen mee mag zingen. Beide koren zingen sfeervolle klassieke, nieuwe, traditionele en gemoderniseerde (Kerst)liederen.

Vredesvlam

Beide koren hebben veel binding met Veldhoven en dit jaar is als goede doel gekozen voor ook een typisch Veldhovens project: Stichting World Peace Flame Veldhoven. Carla van Olst is daarvan de voorzitter.
“De stichting World Peace Flame Veldhoven bestaat sinds dit voorjaar. Het doel is om in overleg met de gemeente een goed zichtbare plek te vinden waar een monument kan komen te staan, dat veilig is en een ontmoetingsplek zal worden om daarmee een brug naar vrede te slaan, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, seksuele geaardheid, religie of geloofsovertuiging. De stichting wil een menshoog monument realiseren waarin de Wereldvredesvlam op harthoogte brandt”, aldus Van Olst.
De vredesvlammen vinden overigens hun feitelijke oorsprong in 1999. Toen zijn op 5 continenten 7 vlammen aangestoken door vredesambassadeurs aan vuren, die voor vrede van betekenis zijn.

Gratis

Het concert op 22 december is gratis toegankelijk. In de pauze en na afloop van het concert worden worstenbroodjes, koffie, thee, glühwein en chocomel verkocht voor het goede doel. Ook na afloop wordt een kerkdeurcollecte gehouden ter bestrijding van de kosten die gemaakt zijn om dit schitterende concert te realiseren.
Kempenkoor staat onder de leiding van Cees Wouters, het Veldhovens Mannenkoor heeft Rob Jacobs als dirigent. De begeleiding op de piano wordt verzorgd door Ad Broeksteeg.
Belangstellenden worden vriendelijk verzocht tijdig aanwezig te zijn voor de aanvang van het concert.