De vloer op, in Theater de Schalm. Tekst: Lotte Bouwman - FOTO: Theater de Schalm.
De vloer op, in Theater de Schalm. Tekst: Lotte Bouwman - FOTO: Theater de Schalm.

Theater de Schalm, voor het écht allerleukste avondje uit!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat staat er op de planken in Theater de Schalm in Veldhoven?

De Vloer Op 

‘De Vloer Op’ was jaren een hit op tv. Waarom dan ook niet in het theater? Een groep acteurs krijgt een probleem toegewezen en gaat daar geheel onvoorbereid mee aan de slag. Tijdens deze avond speelt onder andere Margôt Ros mee in de voorstelling. Margôt is geboren in Eindhoven en is naast ‘De Vloer Op’ ook bekend van ‘Toren C’ en ‘Flikken Maastricht’. 

Don. 16 mei, 20.15 uur.

Nieuw theaterseizoen!

Het is bijna zover! Medio mei is het nieuwe theaterprogramma 24-25 online te zien op de website deschalm.com. Vanaf din. 21 mei start de kaartverkoop online en vanaf din. 28 mei kan je ook telefonisch of aan de balie reserveren. En natuurlijk komt ook weer een nieuw papieren theatermagazine uit. Deze verschijnt rond 15 mei, zowel in digitale vorm als op papier. Het magazine thuis ontvangen? Vraag die dan aan via de website. 

Yamo-Yamo

Na succesvolle theatertournees, keert Yamo-Yamo terug met zijn nieuwe show ‘Kishongo’, een spetterend en verbluffend Afrikaans drum- en dansspektakel. Kishongo bestaat uit een harmonieuze en gevarieerde combinatie van dans, vurig slagwerk, snaarinstrumenten, xylofoon en diverse andere Afrikaanse instrumenten. De show is een uitbeelding van het hedendaagse sociale leven in Afrika. Passie, weerstand en vreugde springen eruit.

Vrij. 17 mei, 20.15 uur.

Beperkt Houdbaar 

2 acteurs, 1 muzikant, geen script. Improvisatietheater zó virtuoos dat je ’t moet zien om ‘t te geloven. Geen zorgen: je hoeft zelf het podium niet op, laat dat maar aan Andries Tunru en Stefan Hendrikx over! Een blanco canvas waarop zij, geïnspireerd door jouw input, een compleet universum ontvouwen. Met de spannendste verhalen, de scherpste grappen en muzikaal omlijst door multi-instrumentalist Joep Hullegie. De meest verrassende voorstelling van het jaar!

Zat. 18 mei, 20.30 uur.

RootsClub@DeSchalm

Mercy John (medeschrijver van Top 2000-hit Roller Coaster) is, met 3 uitstekend ontvangen albums, inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse singer-songwriter en americana circuit. De liedjes van Mercy John kenmerken zich door een persoonlijk verhaal, een verhaal wat hij graag in kleine akoestische settings vertelt, zodat de songs nog meer impact krijgen.

Don. 23 mei, 20.30 uur.