Afbeelding
Brigit Strijbos

Blijf gezond

Column

Elke week verzorgt een bestuurder uit het College van Burgemeester en Wethouders een column in het Veldhovens Weekblad. Zij geven daarmee een inkijkje in hun rol als burgemeester of wethouder. Deze week is de beurt weer aan wethouder Huub Stroeks.

Een wethouder zit nogal wat uren per dag op zijn achterwerk. Onder andere om vergaderingen bij te wonen. Vergaderingen waar vaak stevige discussies worden gevoerd over beleidsstukken, onderzoeksgegevens of actuele problemen waar de gemeente Veldhoven en haar inwoners mee te maken hebben of krijgen. Binnen mijn portefeuille gaat het dan over de onderwerpen gezondheid, jeugd en welzijn. Onderwerpen waar veel spanning op zit en waar we passende oplossingen voor moeten vinden. Je moet je daar goed op voorbereiden en erop toezien dat er verantwoorde keuzes worden gemaakt die haalbaar en betaalbaar zijn. De optelsom van dit alles creëert spanning!

Om dat vol te kunnen houden, is het belangrijk om voldoende te ontspannen. Een tijd geleden ben ik daar bewust mee begonnen. Ik probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets als ik afspraken buiten het gemeentehuis heb. Ik loop, wanneer ik kan, ‘s morgens vanuit Oerle naar het gemeentehuis. Drie kwartier frisse lucht happen, bewegen en medelijdend toezien hoe het verkeer op de Heerbaan langzaam vooruitkomt. Ik ben soms sneller dan zij bij de rotonde!

Elke dag kook ik ’s avonds met verse ingrediënten voor mij en mijn vrouw. Ook een moment om even tot rust te komen en samen bij te praten over hoe de dag is verlopen. Het zijn kleine dingen, maar voor mij o zo belangrijk om in balans te blijven. Dat in balans blijven belangrijk is, hebben we een maand lang extra onder uw aandacht gebracht via het programma Veldhoven Gezond dat we op 20 april afsloten met een prachtig Healthy Fest.

Wilt u ook in balans blijven? Kijk dan eens op de website van destapnaargezonder.nl voor handige tips, activiteiten en hulpmiddelen. Blijf gezond!

Huub Stroeks, wethouders gemeente Veldhoven.

Column van B&W