Veldhovenaar Luuk Audenaerde heeft twee jaar gewerkt aan een zelfgeschreven korte film, Manic Lover getiteld. FOTO: Bert Jansen.
Veldhovenaar Luuk Audenaerde heeft twee jaar gewerkt aan een zelfgeschreven korte film, Manic Lover getiteld. FOTO: Bert Jansen.

Wat als liefde omslaat in obsessie?

Cultuur

Veldhovenaar Luuk Audenaerde heeft er bijna 2 jaar aan gewerkt... Maar nu is de korte film ‘Manic Lover’ een feit. 

VELDHOVEN - Het is de 4e film waar Audenaerde zijn medewerking aan verleent. Enige verschil is dat deze productie volledig van hemzelf is; van verhaallijn tot film. “Het scenario heb ik op intuïtie geschreven. Het onderwerp boeit mij dusdanig dat ik mij daarin flink verdiept heb.”
Deels komt dit voort uit zijn eigen worsteling en verwerking na een mislukte liefdesrelatie. “In de verhaallijn ontstonden in mijn hoofd diverse dialogen. En wat als een relatie is beëindigd en omslaat in een obsessie? Daar kan je alle kanten mee uit wat ik heel leuk vond om dit te laten gebeuren in mijn hoofd.”

Manic Lover 

Maasja, een jonge vrouw met een wanhopige behoefte aan affectie en connectie, is op zoek naar ‘echte liefde’ in een eenzame cyclus van hook-ups. Een expressieve filmstijl scheidt droom van realiteit en schetst een leven vol contrasten. In de loop van de film komt de kijker erachter dat haar ideaalbeeld van liefde ver van de werkelijkheid ligt.
Manic Lover is een tragikomisch verhaal over een misleidde zoektocht naar geluk en de uitzichtloosheid van een streven naar liefde zonder zelfliefde.

Grote productie 

Voor de begrippen van een korte film van 19 minuten in het amateur genre, behoort Manic Lover tot een grote productie. Ruim 45 mensen hebben belangeloos meegewerkt. Zonder salaris. “Dat is natuurlijk een heel mooi gegeven wat een boel voordelen en nadelen heeft. Voordelen zijn onder andere dat je lage kosten hebt; medewerkers doen een bult aan ervaring op die ze verder kunnen helpen in hun carrière.”
Nadelen zoals lange wachttijden en locaties zorgden ervoor dat het allemaal lang duurde. “Ik was afhankelijk van de tijd van acteurs en overige medewerkers evenals locaties waar ik vaak belangeloos of tegen een kleine vergoeding kon filmen. Doordat Manic Lover zich in verschillende seizoenen afgespeeld kon ik de film niet in korte tijd realiseren.”
e nabewerking heeft ook de nodige tijd gekost.

Première 

Audenaerde is trots op het resultaat. “Het geheel heeft me 7.000 euro gekost die ik uit eigen zak heb betaald met bijbaantjes. En de film is geweldig geworden.”
Zaterdag 17 september om 14.00 uur is de première in Lab-1. Audenaerde hoopt op een groot publiek die dit unieke moment mee willen maken. “Daarmee steun je een jongen lokale ondernemer die echt alles helemaal zelf heeft gedaan.”
Het hele team zal premièredag zaterdag 17 september overigens aanwezig zijn en na het vertonen van de film klaar staan om na te praten en feedback te ontvangen. Kaarten á 6 euro zijn verkrijgbaar via

luukaudenaerde.com

Van de redactie

Manic Lover is een tragikomisch verhaal