Dashboard Danglers, vrijdag 7 oktober in De Schalm. FOTO: Bullet-Ray Photography - Tekst: Martje Moeskops
Dashboard Danglers, vrijdag 7 oktober in De Schalm. FOTO: Bullet-Ray Photography - Tekst: Martje Moeskops Hasselblad X1D

Theater de Schalm, voor het allerleukste avondje uit!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat heeft Theater de Schalm de komende week op de planken staan?

Dashboard Danglers

DESCHALM - De voorstelling ‘Take me home’ is de 1e theaterproductie van The Dashboard Danglers, de nieuwe band van Jaco van der Steen. Na 14 jaar met de Dutch Eagles langs volle zalen te hebben getrokken in binnen- en buitenland vond hij het tijd voor iets nieuws. Dit avontuur gaat hij aan met The Dashboard Danglers.

Vrijdag 7 oktober, om 20.15 uur.

Vlamousse

DESCHALM - In ‘Saampies’ benoemt Vlamousse totdat er niks meer te benoemen valt. ‘Maak het bespreekbaar’, is het credo. De angst voor de medemens moet worden doorbroken, excuses moeten gemaakt aan mens, dier en geslachtsdeel, steun betuigd aan minderheden en bovenal moet er geluisterd worden! Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel. 

Vrijdag 7 oktober, om 20.30 uur.

Kruimeltje (6-99 jaar)

DESCHALM - Kruimeltje is een echte feel-good familiemusical gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude. Een hartverwarmend verhaal over een jongetje, dat samen met zijn vriendinnetje Keesie op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. Laat je verwonderen door een musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je dromen.

Zaterdag 8 oktober, om 19.30 uur.

Bart Chabot

DESCHALM - Bart Chabot (Den Haag, 1954) is dichter, schrijver en podiumdier. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding, die je terugziet in zijn poëzie, verhalen en biografieën. Hij debuteerde in 1981 met de bundel Popcorn en in 2018 verscheen zijn meest recente, lijvige poëziebundel Hosanna dagen. In Theater de Schalm wordt hij geïnterviewd door Mark van der Linden.

Zondag 9 oktober, om 14.00 uur.

Guido Weijers

DESCHALM - Voor de 11e keer vat de cabaretier met de meest vooruitziende blik, de tijdsgeest pijnlijk grappig samen. Met zijn vlijmscherpe tong en intelligente humor fileert Weijers 2022 tot op het bot. Creatieve hersenspinsels zorgen voor een avond vol slimme doordenkers en hilarische terugblikken. Wat er ook gebeurt, humor is het medicijn. Dus lachen zullen we!

Dinsdag 11 oktober, om 20.15 uur.

www.deschalm.com