Hanny Evers: "Ik werk buitenshuis, maar de tijd die ik thuis voor mijn kinderen neem, is kwalitatief veel beter." FOTO: Bert Jansen.
Hanny Evers: "Ik werk buitenshuis, maar de tijd die ik thuis voor mijn kinderen neem, is kwalitatief veel beter." FOTO: Bert Jansen. Foto: Bert Jansen

De geboorte van een moeder!

Algemeen

De roze wolk na de geboorte en kraamtijd is er bij Hanny Evers niet. Inmiddels is ze moeder van 2 kinderen, van 5 en 1 jaar, en weet ze beter.

VELDHOVEN - “Bij de eerste was ik niet depressief, maar ik zat niet lekker in mijn vel. Ik ben altijd supersportief geweest, maar mijn lichaam zat me nu tegen. Ik kon niet alles wat ik wilde doen.”
” Achteraf, veel later pas, bleek dat mijn bekkenbodem niet zo goed functioneerde waardoor ik niet lang kan staan. Sommige vrouwen kunnen na een week al weer een half uur wandelen, ik kon nog geen 5 minuten staan. Dat soort dingen zat dus ook tegen”, vertelt Hanny Evers.

Opkrabbelen

Evers vervolgt: “We waren pas verhuisd en ik had het gevoel er alleen voor te staan. Achteraf bleek ik heel erg mijn werk nodig te hebben om me goed te voelen, maar dat wist ik toen nog niet, gewoon het intellectueel ook uitgedaagd worden. Alles bij elkaar maakte wel dat ik niet lekker in mijn vel zat.”
“Op het moment dat ik langzaamaan weer wat kon sporten en naar mijn werk ging, ben ik weer opgekrabbeld. Voor mezelf dingen doen, dat probeer ik vrouwen ook mee te geven: probeer, al is het maar 5 minuten, ook even tijd voor jezelf te nemen om op te laden.”

Twijfelen

“Toen ik weer ging werken, merkte ik dat ik ook de verwachtingen van anderen meer los kon laten. Mijn moeder zei wel eens: ‘Moet je nu al weer gaan voeden?’ Ik deed dat gewoon om de zoveel uur. Dat ging vroeger anders. Als iemand zei: ‘Dat deed ik zo’, ga je toch twijfelen aan jezelf. Dat heb ik op een gegeven moment los kunnen laten en kunnen zeggen: Ik doe het zo en zo werkt het voor mij en ik blijf het ook lekker zo doen.”

“Ik werk buitenshuis, maar de tijd die ik thuis voor mijn kinderen neem, is kwalitatief veel beter. Ik bén er dan ook echt voor hun. Dat is wel een generatiedingetje hoor. De connectie die ik met mijn kinderen maak: dat zit wel goed!”, aldus Evers.

Online coaching

“Vanuit mijn docentzijn en mentor en studieloopbaanbegeleider heb ik het coachen als in feite vanzelf meegekregen. En als pré-, en postnatale trainer weet ik ook alles van het lichaam van een vrouw, van een zwangerschap en het herstellen daarvan. Dit heb ik allemaal gecombineerd in het online coaching programma Best9Moms.”

‘Ik kon nog
geen 5 minuten
staan.
Dat soort dingen
zat ook tegen’


“Door doelen te stellen voor jezelf en kleine stapjes beter willen worden. Van de een op de andere dag je lichaam weer terug willen hebben, dat kan niet. Dat zijn wel dingen waar heel veel vrouwen mee worstelen.”

Ambities

Evers tot slot: “In de workshop die ik geef, leg ik vrouwen uit dat het belangrijk is, naast het moederzijn, ook nog zelf een persoon te zijn die ambities heeft. Als je alles kan combineren, dan ga je pas echt lekker in je vel zitten...
“En dan gaat het moederschap ook veel makkelijker.”

“Voor mezelf dingen doen, dat probeer ik vrouwen ook mee te geven: probeer, al is het maar 5 minuten, ook even tijd voor jezelf te nemen om op te laden.”

Tonnie Wesseling

Aanmelden voor lezing

Hanny Evers geeft een online lezing op vrijdag 12 maart van 19.00 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via de bibliotheek Veldhoven op tel. nr. (040) 253.29.01. Voor info over het coachingsprogramma van Evers, geschikt voor moeders èn vaders: contact@werkstijlenleefstijl.nl

‘Ik kon
niet alles
wat ik
wilde doen”