Het monster van Loch Ness. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Pixabay.
Het monster van Loch Ness. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Pixabay.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat zijn het nieuws en de activiteiten van Bibliotheek Veldhoven.

Kindercollege: Griezels en mysteries

Op aarde, onder water en in de ruimte gaat Sandra van Dam met de kinderen allerlei griezels en mysteries bekijken en misschien wel oplossen. Zo gaan ze in het diepe meer van Schotland op zoek naar het monster van Loch Ness. Na een bezoek aan Atlantis maken ze op aarde een reis langs de mythes rondom spoken, heksen en geesten. Waar komen de verhalen vandaan en waarom is Stonehenge zo’n mysterieuze plek? Kortom, een spannende reis langs interessante plekken met een serieuze knipoog naar de wetenschap. Plus een leukeworkshop!

Woe. 17 apr., 15.00-16.30 uur. Entree 5,00 euro, vanaf 8 jaar. Meer info en kaarten kopen:

bibliotheekveldhoven.nl/griezels

Parkinson en adem

Presentatie over de oorzaken en gevolgen van de ziekte van Parkinson op de ademhaling. Spreker is Lousanne Tangelder, geriatriefysiotherapeut met specialisatie Parkinson.

Do. 11 apr., 19.00-20.30 uur. Deelname gratis na aanmelden, via:

bibliotheekveldhoven.nl/parkinson

Judith Visser

Schrijver en dierenliefhebber Judith Visser is vooral bekend van haar romans ‘Zondagskind’ en ‘Zondagsleven’, waarin zij schrijft over (haar) leven met autisme.

In oktober 2023 verscheen Judiths nieuwste roman ‘Het meisje met de halve ster’, dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog en waarin vriendschap tussen mens en dier centraal staat. Al in de eerste 2 maanden zijn er 10.000 exemplaren van dit boek verkocht. In de bieb vertelt ze over haar boeken en leven, Bruna Veldhoven verzorgt de boekverkoop (incl. signeersessie).

Vr. 12 apr., 19.30-21.00 uur. Entree 7,50 / 5,00 (biebleden). Meer info en kaarten kopen:

bibliotheekveldhoven.nl/judith

Brabant in de Franse tijd

In 1794 begon voor Brabant de Franse Tijd, een relatief korte periode met veel veranderingen. Historicus Simon van Wetten vertelt er alles over tijdens deze lezing, georganiseerd door Erfgoedhuis Veldhoven.

Di. 16 apr., 19.00-21.30 uur. Entree 5,00 of gratis (leden bieb en Erfgoedhuis). Meer info en aanmelden, via: 

bibliotheekveldhoven.nl/franse-tijd