Belle Perez in Theater de Schalm. Tekst: Lotte Bouwman - FOTO: Gwenny Eeckels.
Belle Perez in Theater de Schalm. Tekst: Lotte Bouwman - FOTO: Gwenny Eeckels.

Theater de Schalm, voor het écht leukste avondje uit!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat  staat er op de planken in Theater de Schalm?

Belle Perez

In haar nieuwste theatervoorstelling zorgt Belle voor een explosie aan warmte met haar hits. Slechts een paar noten of een korte intro gecombineerd met haar unieke stemgeluid, zijn de voorbode voor de bloedmooie Belle Perez om haar publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. Tijdens haar theatertournee zingt ze niet alleen haar meeste bekende nummers ( ‘El Mundo Bailando’, ‘Que Viva La Vida’, ‘Hello World’), maar krijgen voor het eerst ook enkele liedjes uit haar deelname aan ‘Beste Zangers’ een plekje op de setlijst.

Vrij. 8 mrt., 20.15 uur.

Boost!

Rob Mostert, Jerome Hol en Erik Kooger besloten midden in de coronapandemie de handen ineen te slaan en wekelijks hun stilgevallen leven een ‘boost’ te geven, door met elkaar te jammen, nieuwe stukken te schrijven en voor hen muzikaal onbekende paden te betreden. Boost! vermengt de liefde voor rock, blues, 70’s filmscore en psychedelische muziek met een vleugje jazz en veel ‘attitude’ tot een opwindend en spectaculair geheel. Moddervette Hammond sounds, virtuoze gitaarriffs en strakke beats om de boel flink wakker te schudden. 

Vrij. 8 mrt., 20.30 uur.

The Naked Truth

The Naked Truth is een unplugged eerbetoon aan de beste rockband van Nederland; de Golden Earring. In een wervelende theatershow speelt de band dé Earringhits live in De Schalm! The Naked Truth bestaat uit 4 doorgewinterde muzikanten die hun sporen in het (internationale) popcircuit ruimschoots hebben verdiend. The Naked Truth trakteert het publiek op een show met de bekende Golden Earring hits en neemt je mee op een muzikale reis door de tijd.

Za. 9 mrt., 20.15 uur.

Piet van Eeghen

Vrijwel uit het niets won autodidact en wiskundeleraar Piet van Eeghen de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival 2022. De Telegraaf sprak over een heerlijke podiumpersoonlijkheid en prees zijn virtuoze taalgebruik en onnavolgbare timing. In zijn debuutvoorstelling ‘De Verlichting Nabij’ leert het publiek Piet kennen door middel van zijn absurdistische liedjes en van subtiele ironie doorspekte conferences. Hij verovert de zaal met zijn charme, deelt zijn bizarre hersenspinsels met het publiek en neemt zijn geest schaamteloos onder de loep in ‘De Verlichting Nabij’.

Vrij. 15 mrt., 20.30 uur.

deschalm.com