Na de opening testen basisschoolkinderen uit Veldhoven de nieuwe boulderbaan van Klimrijk. FOTO: Klimrijk.
Na de opening testen basisschoolkinderen uit Veldhoven de nieuwe boulderbaan van Klimrijk. FOTO: Klimrijk.

Kinderen testen nieuw boulderparcours

Activiteit

Met het plechtig doorknippen van een lint door general manager Marcel Strijks is het nieuwe outdoor boulderparcours in Klimrijk don. 18 apr. officieel geopend. Leerlingen uit groep 7 van basisschool Eigenwijs, onderdeel van Brede School Veldhoven Midden, mochten daarna het klimtraject feestelijk inwijden. 

VELDHOVEN - De 37 kinderen van basisschool Eigenwijs in Veldhoven konden zich klimmend en klauterend over de 8 verschillende soorten klimrotsen een weg banen en zo als eersten het unieke parcours ervaren. “Het is het eerste parcours in Nederland dat zo groots is opgezet. En ook nog eens buiten, echt heel bijzonder”, vertelt Marcel Strijks. 

Allerlei niveaus

De activiteit, die zich richt op kinderen vanaf 4 jaar, bevat 2 sets stepstones, 1 arch en 5 klimrotsen, waarvan er eentje maar liefst zo’n 3 meter hoog is. Het parcours is geschikt voor allerlei niveaus.

Strijks: “We hopen kinderen met deze activiteit op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het klimmen, zonder helm en zonder zekering.” 

Het nieuwe
parcours
telt
2 sets stepstoners,
1 arch
en 5 klimrotsen

“Daarom hebben we ervoor gezorgd dat er voldoende uitdaging is voor de echte klimgeiten, maar dat ook kinderen die het nog wat spannend vinden hier terecht kunnen.”

Hele dag boulderen

Het nieuwe boulderparcours in Klimrijk is gebouwd vlakbij het restaurant. Wanneer de activiteit is geboekt, kan er de hele dag worden geboulderd. Het kan ook gecombineerd worden met andere activiteiten in Klimrijk, zoals het klimparcours, nettenparcours of lasergamen.

In Veldhoven

Activiteitenpark Klimrijk ligt in een bos in Veldhoven met klimparcoursen tussen hoge bomen, plus klauteren en tokkelbanen. En de nieuwe boulderbaan!
Het adres van Klimrijk is de Turfweg 9 in Veldhoven. T.: (040) 255.65.45.

Voor meer informatie, zie: 

klimrijk.nl