Laseracupunctuur door dokter Lieveld. FOTO: John Geven Studios.
Laseracupunctuur door dokter Lieveld. FOTO: John Geven Studios. John Geven Studios

Uit de praktijk van dokter Lieveld: Pijn zit dikwijls niet ‘tussen de oren’

Zakelijk

Mevrouw X was midden dertig, moeder van 3 kinderen en lerares op een basisschool. Al 5 jaar had ze last van pijn aan haar rechterpols. Vooral ’s-avonds was de pijn: ‘niet om te hebben.’

REGIO - In het begin had ze alleen in de herfst en winter veel klachten. Maar gaandeweg bleef de pijn continu bestaan. De pijn breidde zich uit naar haar ellebogen, knieën, rug, voeten en tenen. Ze kreeg meer en meer last van ochtendstijfheid en startpijn. Schriften uitdelen, op het bord schrijven, computeren, koffiedrinken, nakijken: alle bewegingen deden zeer.
Zoekend naar een oplossing, kwam ze bij mij terecht. Zoals bij iedere patiënt trok ik 1,5 tot 2 uur uit voor een uitgebreid onderzoek en de eerste behandeling. Ik constateerde vooral heel pijnlijke, steriele ontstekingen in tal van gewrichten. De pijn ervan was chronisch geworden.

Begrepen en onbegrepen 

Chronische pijn is pijn, die al langere tijd bestaat. De oorzaak van die pijn is vaak niet duidelijk, ook niet na uitgebreide onderzoeken. We noemen dit onbegrepen chronische pijnklachten. Soms is de oorzaak van de pijn wel bekend, maar is de pijn niet goed te behandelen. Dit zijn de begrepen chronische pijnklachten.

Pijn vaak niet nodig

Veel mensen met chronische rug-, nek-, schouder-, hoofdpijn- of reumatische klachten horen vaak dat ze: ‘met de pijn moeten leren leven.’ Of dat het ‘tussen de oren’ zit. Soms is het inderdaad een combinatie met stress of andere mentale klachten. Gelukkig is ook daar vaak toch wel iets aan te doen.

Laseracupunctuur, acupressuur en elektro-stimulatie

De superdunne, kleine en flexibele acupunctuurnaaldjes leken mevrouw toch wel wat griezelig. Al bezweerde ik haar dat ze praktisch pijnloos zijn, toch gebruikte ik aanvankelijk alleen naaldloze technieken.

Na 6 weken: pijn praktisch weg

Mevrouw ervaarde in de loop van de eerste zes behandelingen dat de pijn steeds minder werd. Ze kon weer boodschappen doen, afwassen en naar school in fietsen. Vervolgens wilde ze dat ik doorging met behandelen tot echt álle ontstekingspijnen verholpen waren. Dat was na nóg een week of 6.

Acupunctuur dokter Lieveld.
Adres:
Jan Smitzlaan 7b in Eindhoven.
T.: (040) 283.76.12.