90 jaar Sub Umbra... Dat vraagt om een speciaal concert, want 90 jaar dat word je niet zomaar. FOTO: Sub Umbra.
90 jaar Sub Umbra... Dat vraagt om een speciaal concert, want 90 jaar dat word je niet zomaar. FOTO: Sub Umbra.

90 jaar Sub Umbra: ‘Music was their first love!’

Muziek

Van de redactie

90 jaar Sub Umbra in Veldhoven... Dat vraagt om een speciaal concert, want 90 jaar dat word je niet zomaar. Het vraagt om inzet, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, vergevingsgezindheid, creativiteit én vriendschap maar én... Vooral liefde voor muziek! Het zijn de kenmerkende eigenschappen die passen bij de mensen waardoor Sub Umbra dus al 90 jaar wordt gevormd.

VELDHOVEN - Het jubileumconcert van Sub Umbra vindt plaats op zat 20 apr., aanvang 20 uur in Theater de Schalm in Veldhoven. Hiermee staat Sub Umbra op feestelijke wijze stil bij het enorme geluk dat ze zóveel leden hebben die al meer dan 25, 40 of zelfs 50 jaar lid zijn. Aan hen draagt Sub Umbra dit concert op, want ‘Music was their first Love’.

Muzikaal verfrissend

Sub Umbra is al 90 jaar de jongste telg binnen de harmoniemuziekfamilie in Veldhoven. En ondanks de ups en downs die elke vereniging kent, is Sub Umbra altijd bezig om verfrissend muzikaal uit de hoek te blijven komen met mooie, leuke, interessante en vernieuwende concerten. Dirigent Arjan Gaasbeek en de muzikanten hebben er dan ook enorm veel zin in om het publiek mee te nemen in een gevarieerd programma, dat voor deze gelegenheid mede door de jubilerende leden is bepaald. 

Te veel

Wat kan het publiek verwachten, zaterdag 20 april? Te veel om op te noemen én het zal natuurlijk ook een beetje een verrassingsfeestje moeten blijven. Het publiek kan in ieder geval rekenen op (licht) klassiek repertoire van ‘hit-componisten’ als Korsakov, Offenbach en Brahms maar ook ‘klassiek’ pop, rock- en musicalrepertoire in prachtige arrangementen van ‘hit-machines’ zoals Phil Collins, Robbie Williams, Thé Lau.
Natuurlijk kan ook John Miles bij deze gelegenheid niet ontbreken. Dit alles met medewerking van de vocalisten Mark Peeters en Femke van Rooij en Martina Anwar uit de eigen gelederen.


Bij Sub Umbra is iemand niet snel een voorbijganger. Wie er eenmaal is, blijft hangen. Een lidmaatschap bij Sub Umbra duurt daarom meestal ouderwets lang. Meer informatie:

subumbra.nl én deschalm.com

Ouderwets lang

Wat kan het publiek verwachten,
zat. 20 apr.?

Afbeelding