Imke Duijf van de Bibliotheek demonstreert de belevenistafel aan schrijfster Marjan Berk tijdens de opening van de Dementheek.FOTO: Willem Binnendijk.
Imke Duijf van de Bibliotheek demonstreert de belevenistafel aan schrijfster Marjan Berk tijdens de opening van de Dementheek.FOTO: Willem Binnendijk.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Algemeen

Hier is het laatste nieuws uit de Bibliotheek van Veldhoven te vinden.

Inloopmoment Dementheek

BIEB - Dementheek Veldhoven is een ontmoetingsplek in de Bibliotheek voor iedereen die te maken heeft met dementie of interesse heeft in het onderwerp. In de Dementheek is iedereen welkom met vragen of om ervaringen te delen. Tijdens het wekelijkse inloopmoment zijn vrijwilligers van SWOVE aanwezig in de Dementheek om met bezoekers in gesprek te gaan.  Ook kunnen bezoekers de belevenistafel proberen, een interactief touchscreen met foto’s, filmpjes en spelletjes om het geheugen te trainen. 

Elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur, entree gratis en aanmelden niet nodig.

www.bibliotheekveldhoven.nl/dementheek 

Workshop werkgeluk

BIEB - Tijdens deze bijeenkomst leren deelnemers hoe ze beter kunnen omgaan met werkstress en hoe ze burn-outklachten tijdens het werk kunnen voorkomen. Loopbaancoach Carin van Holstein bespreekt verschillende onderwerpen die kunnen leiden tot (te hoge) werkdruk. 

Donderdag 21 april, 10.30-12.00 uur, deelname gratis na aanmelding

www.bibliotheekveldhoven.nl/werkgeluk 

Koningsdag

BIEB - Op woensdag 27 april is het Koningsdag en is de Bibliotheek Veldhoven een dagje dicht.

www.bibliotheekveldhoven.nl/openingstijden 

Café Español

BIEB - Elke laatste vrijdag van de maand ontmoeten liefhebbers van de Spaanse taal elkaar in de Bibliotheek. Zij oefenen dan hun Spaanse taalvaardigheid met gespreksleiders die de Spaanse taal vloeiend beheersen. 

Vrijdag 29 april, 10.30-12.00 uur, entree gratis en aanmelden niet nodig.

www.bibliotheekveldhoven.nl/cafe-espanol

Bibliotheek aan huis

BIEB -De Bibliotheek onbereikbaar door ziekte of handicap? Maak dan gebruik van de Bibliotheek aan huis. Enthousiaste vrijwilligers zorgen ervoor dat de gewenste materialen thuis worden bezorgd. Interesse of vragen? Neem contact op met de Bibliotheek via tel: 040-2532901 of mail naar info@bibliotheekveldhoven.nl.

www.bibliotheekveldhoven.nl/bibliotheek-aan-huis

Pasje vergeten?

BIEB - Net een stapel boeken uitgezocht, Bibliotheekpasje vergeten! Wat nu? Geen probleem, bij de uitleenautomaten vinden Bibliotheekbezoekers een scanner. Hiermee kunnen ze de digitale barcode van hun pasje scannen en zo toch de materialen lenen, ook zonder het fysieke pasje. De barcode van de lenerspas is digitaal op te slaan in een app voor klantenkaarten, zoals Stocard. Ook in de Bibliotheek app vinden Bibliotheekleden sinds kort de barcode van hun lenerspas, die ze kunnen scannen bij het uitlenen van materialen.

www.bibliotheekveldhoven.nl/bibliotheek-app