De 16-jarige Mikita Zalatarou. FOTO: Amnesty.
De 16-jarige Mikita Zalatarou. FOTO: Amnesty.

Doe mee aan de Write for Rights-schrijfactie

do 2 dec 2021, 16:00 Algemeen

Amnestygroep Veldhoven verzorgt op vrijdag 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, een Write for Rights-schrijfactie in de bibliotheek van Veldhoven van 10.30 uur tot 17.00 uur. 

VELDHOVEN - De Write for Rights-schrijfactie vindt plaats op de 1e etage van de bibliotheek met in achtneming van de dan geldende coronaregels van het RIVM. Er wordt gewerkt met eenpersoons schrijfpakketjes, waarin alles zit wat nodig is om de brieven te kunnen schrijven. Burgemeester Marcel Delhez komt de eerste brief schrijven.

In de Write for Rights-schrijfactie staat de 16-jarige Mikita Zalatarou uit Belarus centraal. Hij stond op een vriend te wachten toen hij verzeild raakte in een demonstratie waarmee hij niks te maken had. De volgende dag is hij gearresteerd. De politie beschuldigt hem van het gooien van een molotovcocktail naar de oproerpolitie. In gevangenschap is hij geslagen en zijn hem elektrische schokken toegediend, terwijl hij epilepsie heeft. Ondanks gebrek aan bewijs werd Mikita veroordeeld tot 5 jaar gevangenschap. We vragen om Mikita’s vrijlating.   

Amnestygroep Veldhoven biedt tevens de mogelijkheid om thuis brieven te schrijven. Wie dat wil kan daarvoor via onderstaand e-mailadreseen schrijfpakketje aanvragen. 

ineke.makkes@live.nl