70e editie Simac Omloop der Kempen

Sport

Veel coureurs dromen er van, het rijden van de grote wielerwedstrijden. Slechts voor enkele renners is een plekje in het absolute top peloton weggelegd. Vaak hebben de Nederlandse toppers in de dop op de startlijst gestaan van de Simac Omloop der Kempen met start en finish in Veldhoven.

VELDHOVEN - Wie bladert in de oude startlijsten van de 70 jarige historie van de Omloop der Kempen, die ziet dat. Natuurlijk zijn de coureursdie in het verleden in Veldhoven op het podium stonden, gekend. Zoals touretappe winnaar Lars Boom, topcoureur Hennie Kuiper, Tour de France-winnaar en ex-Wereldkampioen Joop Zoetemelk, Laurens ten Dam en meer recenter Nikki Terpstra als winnaar van Parijs-Roubaix en dit jaar nog de beste in de Ronde van Vlaanderen.

Droom

Maar ook op de startlijst van 2011, nog maar 7 jaren geleden, mag er zijn. Daar stond het Rabo Development Team aan de start met een groep jonge renners. Toen allemaal nog talenten met een droom ooit op de grote podia van het wielerrennen te mogen staan. Met de wetenschap van nu, was dat toen in 2011 een bijzonder ploegje. Op die zondag in Veldhoven vertrokken vanuit de Dorpstraat, Jetse Bol, Ramon Sinkeldam, Rohan Dennis, Tom Dumoulin, Dylan van Baarle, Moreno Hofland, Wesly Kreder en Barry Markus in de kleuren van Rabobank.

Dumoulin

Wie nu de erelijst van deze renners er eens bij pakt, die telt meerdere etappes en 2 maal de eindzege in de Olympia’s Tour voor Vuelta-revelatie Jetse Bol. Ramon Sinkeldam, nu regerend Nederlands kampioen en eerder al goed voor een etappe-overwinning in de World Ports Classic eèn de lead-out man van topsprinter Arnoud Demare. En wat te denken van Rohan Dennis... Hij droeg de gele, roze en rode leiderstruien in de Tour, Giro en Vuelta, maar tekende ook voor etappe-overwinningen in onder andere de Tour de France, Tour Down Under, Criterium de Dauphiné. En hij werd WK-ploegentijdrit en 3-voudig Australisch kampioen tijdrijden. En dan is er nog Tom Dumoulin in de jonge Raboploeg van 2011: regerend Nederlands én Wereld Kampioen tijdrijden, etappe-overwinningen in alle 3 de grote ronden met maar liefst 2x Tour de France, 4x Giro Italië, 2x Vuelta Spanje en uiteraard de triomfantelijke winnaar van de Ronde van Italië in 2017.

Respect

Zondag 20 mei, eerste pinksterdag, staan er weer 160 renners aan de start van inmiddels de 70e editie van de Omloop der Kempen. Ook daar zullen weer jonge talenten dromen van een mooie erelijst in hun verdere carrière.