Wethouder Huub Stroeks van Veldhoven opent zaterdag 13 april om 14.00 uur de dubbelexpositie. FOTO: Museum 't Oude Slot.
Wethouder Huub Stroeks van Veldhoven opent zaterdag 13 april om 14.00 uur de dubbelexpositie. FOTO: Museum 't Oude Slot.

Dubbelexpositie ‘ZIEN in vorm en beeld’

Cultuur

In Museum ‘t Oude Slot opent een nieuwe expositie, met werken van 2 kunstenaars uit Veldhoven. Jan Leijten exposeert foto’s in de grote schuur en de staalkunst van Frank Vincent wordt tentoongesteld in de museumtuin. Deze dubbelexpositie is voor het publiek toegankelijk vanaf zon. 14 apr. tot en met zon. 25 aug.   

VELDHOVEN - “Trots en blij zijn we met deze expositie van 2 bijzonder creatieve kunstenaars in Veldhoven”, aldus museumdirecteur Hans Sonnemans. “We nodigen iedereen die in kunst is geïnteresseerd uit: kom deze tentoonstelling bezoeken. Het is echt de moeite waard.” 

Jan Leijten (1950), geboren en getogen Oerlenaar, is creatief op het gebied van ontwerpen, schilderen, filmen en fotograferen. “Dit heeft dit allemaal te maken met ZIEN”, aldus Leijten. Het begon met bruidsreportages. Verder maakte hij onder andere een documentaire over zijn geboorteplaats, het kerkdorp Oerle - nog te zien op YouTube - en bracht hij een interieurboek uit met de titel: Woon je eigen leven.

Frank Vincent (1962), staalkunstenaar uit Veldhoven, wil mensen betoveren en verwonderen, hen achterlatend met de vraag: Hoe heeft hij dat gedaan? “Mijn ambitie is om verwondering op te roepen door een vleugje magie in mijn creaties te verwerken. Vaak word ik vergeleken met de beroemde kunstenaar Cornelis Escher, wat me uiteraard vereert.”