Deelnemers Beerze ATB Tocht. FOTO: Org.
Deelnemers Beerze ATB Tocht. FOTO: Org.

20e editie van de Beerze ATB Tocht in Vessem

Sport

REGIO - ATB Vessem en de Korfbalclub Vessem verzorgen 7 april alweer voor de 20e keer de Beerze ATB Tocht. De tocht is uitgegroeid tot een begrip in de regio en ver daarbuiten. Jaarlijks weten honderden fietsers de weg naar het mooie bosrijke Vessem te vinden om deel te nemen aan deze mountainbike tocht.
Ondanks de vele regen in de afgelopen maanden is de organisatie er weer in geslaagd om een mooie, afwisselende en uitdagende route uit te zetten.
Bij de toertocht staat veiligheid hoog in het vaandel. Zo staan er bij gevaarlijke oversteekpunten vlaggers om het verkeer te waarschuwen en de fietsers veilig te laten oversteken. Ook worden vooraf en tijdens de tocht de routes veelvuldig gecontroleerd op hinderlijke obstakels of andere gevaarlijke situaties.
Bij de finish wordt iedere deelnemer boven de 18 jaar getrakteerd op een heerlijk Beerze Biertje in de binnentuin bij Mout & Hout. De Beerze Brouwerij verzorgt deze traktatie al weer voor het 13e jaar! Omdat het de 20 editie van de Beerze ATB tocht is pakt de brouwerij dit jaar extra uit. De Binnentuin is dan ook de ideale plek om verhalen te delen en ervaringen uit te wisselen met je fietsvrienden.
Deelname kost slechts 6,00 euro. Deelnemers onder 16 jaar fietsen gratis mee. Voor deelnemers onder de 18 jaar staat er bij de finish geen Beerze Biertje maar een frisdrank naar keuze.