Wethouder Thomas van Broekhoven. FOTO: Stock.
Wethouder Thomas van Broekhoven. FOTO: Stock. Brigit Strijbos

Sondervick College ook bij Veldhoven Gezond

Maatschappelijk

VELDHOVEN - Van di. 2 apr. t/m vrij. 12 apr. is er een zeecontainer te vinden aan de Knegselseweg in Veldhoven. Deze container is geheel ingericht als sportterrein. Leerlingen gaan tijdens de lessen lichamelijke oefening gebruikmaken van deze zogenaamde sportcont(r)ainer. Maar dat is niet alles. Leerlingen én medewerkers worden uitgedaagd om tijdens de pauzes aan een bar-challenge mee te doen. Wie blijft het langste hangen? Ook zijn een aantal basisscholen en verenigingen uitgenodigd om gebruik te maken van de sportcontainer.
Woe. 3 apr. om 13.00 uur opent wethouder Thomas van Broekhoven van Veldhoven de sportcontainer officieel. Manager onderwijs Danilo Verus: “Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen en collega’s te inspireren om een gezonde leefstijl aan te nemen. Met het plaatsen van deze sportcontainer stimuleren we beweging. De officiële opening door de wethouder benadrukt het belang hiervan.”
Tijdens het project-Veldhoven Gezond vinden 4 weken lang gezondheidsacties en activiteiten plaats in gemeente Veldhoven. Denk aan proeftrainingen, acties, cursussen, workshops en voorlichtingen voor alle inwoners van Veldhoven.
Het doel van het project-Veldhoven Gezond is om inwoners, verenigingen en organisaties te verbinden, te inspireren en informeren om een gezonde leefstijl aan te nemen.