Het bestuur van speel-o-theek Bibelebonts met vooraan Anneke Huijbers en rechts Jasper van den Berg. FOTO: Bibliotheek.
Het bestuur van speel-o-theek Bibelebonts met vooraan Anneke Huijbers en rechts Jasper van den Berg. FOTO: Bibliotheek. SHARON

Speel-o-theek keert terug in Bibliotheek Veldhoven

Maatschappelijk

Alinda van Neerven

De Veldhovense speel-o-theek Bibelebonts keert terug in de Bibliotheek Veldhoven. Het streven is dat Bibelebonts eind augustus wordt geopend op de nieuwe locatie, waarbij meteen het 40-jarig jubileum gevierd wordt.

VELDHOVEN - “We zijn ontzettend blij om de prettige samenwerking weer op te pakken”, zegt voorzitter Jasper van den Berg. De speel-o-theek was tot 2016 gevestigd in de bibliotheek en bevindt zich op dit moment aan de Windmolen 15 in Veldhoven. “Omdat het huidige pand niet meer voldoet aan onze wensen en behoeften, keken we al een tijdje uit naar een andere locatie.”

Logische combinatie

De 1e verdieping van de bibliotheek staat sinds 2016 grotendeels leeg in afwachting van een herinrichtingsplan van de gemeente Veldhoven, die eigenaar is van het bibliotheekgebouw. Na overleg met de bibliotheekdirectie en de gemeente was er al snel een akkoord voor huisvesting in de bieb. “De bibliotheek en de speel-o-theek is een logische combinatie, die in het verleden ook goed heeft gewerkt. Fijn voor ouders dat ze straks een bezoek aan de bibliotheek weer kunnen combineren met een bezoek aan de speel-o-theek en vice versa”, aldus bibliotheekdirecteur Dorine Prinsen.

Flink gegroeid

De voormalige ruimte van de speel-o-theek in de bibliotheek is inmiddels ingericht als Heemkamer, een ontmoetingsplek voor leden van Erfgoedhuis Veldhoven en geïnteresseerden. “We vinden het zeker niet jammer dat we die ruimte niet meer kunnen gebruiken, want ons aanbod is flink gegroeid waardoor we daar niet meer inpassen”, zegt secretaris Anneke Huijbers. “We gaan nu aan de slag met het inrichten van een gedeelte van de ruimte waar voorheen de jeugdafdeling van de bieb gevestigd was.”

Feestelijke opening

Eind augustus hopen de vrijwilligers van speel-o-theek Bibelebonts in Veldhoven de nieuwe locatie in gebruik te nemen. Huijbers: “We vieren dan meteen ons 40-jarig jubileum, dus dat wordt een extra feestelijke opening! Ook bij activiteiten en in de communicatie is het straks makkelijker om de samenwerking op te zoeken en elkaar te versterken. Bijvoorbeeld bij een voorleesmiddag over spelen en bewegen en het werven van leden en vrijwilligers.”

De bibliotheek
en de
speel-o-theek
is een
logische
combinatie

Openingstijden

Openingstijden van de speel-o-theek worden in ieder geval de woe.-middag en zat.-ochtend en nog een avond. Exacte tijden en openingsdatum volgen nog, via: speelotheekveldhoven.nl en bibliotheekveldhoven.nl

‘We keken al
een tijdje uit
naar een
andere locatie’

Afbeelding
“We vieren dan meteen ons 40-jarig jubileum, dus dat wordt een extra feestelijke opening!" FOTO: Bibliotheek.