Op de open dag kan iedereen showroom en atelier/werkplaats komen bekijken. Meer info: (040)-201.49.28. FOTO'S: Bert Jansen.
Op de open dag kan iedereen showroom en atelier/werkplaats komen bekijken. Meer info: (040)-201.49.28. FOTO'S: Bert Jansen.

Vakwerk staat hoog in het vaandel

Zakelijk

Ad Adriaans

Vakwerk en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij Janssen Westenberg Stofferingen. Particulieren en bedrijven weten het in Valkenswaard gevestigde bedrijf te vinden voor (her)stoffering van hun moderne, klassieke en designmeubelen. Daarnaast hebben ze een eigen lijn loungemeubelen. Zaterdag 24 februari houdt het bedrijf aan de Dragonder 11c open dag.

VELDHOVEN - In 2004 beginnen Jurgen Westenberg en Erwin Janssen hun meubelstoffeerderij. “Mijn vader heeft een soortgelijk bedrijf in Gilze. Daar hebben we ruime ervaring in het stofferen van meubels opgedaan. Vanaf 2004 bouwen we vanuit Valkenswaard gestaag aan een klantenkring”, schetst Westenberg de start van het bedrijf Janssen Westenberg Stofferingen.

Stuk lager

“Alles waar stof of leer op zit, kunnen we maken”, stelt Westenberg. De showroom telt honderden stalen van verschillende materialen, kleuren en kwaliteiten. Als de klant hier eenmaal een keuze heeft gemaakt en een foto van zijn meubel laat zien, kan vaak direct een prijsopgave worden gegeven. En die prijs ligt lager dan veel mensen denken, weet Westenberg. “Als je bij de dealer van het merk informeert, krijg je vaak te horen dat herstofferen 80 tot 90% van de nieuwwaarde van het meubel kost. Wie door ons een offerte laat maken, merkt dat de prijs een stuk lager ligt. En wij werken met dezelfde gerenommeerde stoffenhuizen en leerlooierijen.”

Hoger segment en maatwerk

Ze zien bij Janssen Westenberg Stofferingen vooral de meubelmerken uit het hogere segment. “Die gunt de eigenaar graag een tweede leven. Denk aan merken als Leolux, Gelderland, Montis, Minotti, B&B Italia, Artifort, Design on Stock, Rolf Benz, Sur&Plus, Hofstede en Giorgetti. Na herstofferen zijn de meubels weer als nieuw. Het past ook zeker helemaal in het thema duurzaamheid.”
Het bedrijf houdt zich ook bezig met projectstoffering voor onder meer kantoren, scholen en de zorg. Van maatwerk banken tot akoestische panelen. Een bijzonder project was het stofferen van een maatbank voor een school met door de leerlingen ingeleverde oude spijkerbroeken.
Ruim 10 jaar geleden is het bedrijf uitgebreid met loungemeubelen. “We hebben onze lijn modulaire loungebanken en Luxe loungebedden zelf ontworpen. De meubels zijn voorzien van een weersbestendige bekleding, net als onze luxe loungebedden.”
De maatwerk loungebanken en -bedden zijn ook ideaal voor sauna en wellness doeleinden.
Voor in de sauna en infraroodcabine levert het bedrijf sinds een jaar nu ook maatwerk matrassen. “Die bieden meer comfort. Ze zijn uiteraard hittebestendig en hygiënisch. De hoes kan eraf om gewassen te worden.”

100% ontzorgd

Alle werkzaamheden vinden plaats in de eigen werkplaats/atelier waarin de medewerkers de beschikking hebben over een up-to-date machinepark. De klant wordt 100% ontzorgd want het bedrijf haalt het meubilair op en levert het als nieuw weer af. “Het is ons streven om vanaf het moment van ophalen het werk binnen een week klaar te hebben.” Service heeft het bedrijf hoog in het vaandel. “We werken alleen met de beste materialen en leveranciers zodat de kwaliteit waar wij voor staan, gewaarborgd blijft.” Ook transparantie vinden ze in Valkenswaard van belang. “De klant kan hier altijd zien wat we aan het doen zijn en kijkt, indien gewenst ook mee in de productie.”


Zie ook jwstofferingen.nl en dutch-riviera.nl

Open dag op
Zaterdag
24 februari,
10.30 - 15.30 uur

www.jwstofferingen.nl

www.dutch-riviera.nl

Tel: 040-201 4928

De website van Janssen Westenberg Stofferingen toont het logo van 5-Sterrenspecialist, een onafhankelijk platform voor klantervaringen. Enkele reacties: Oplossingsgericht, snel en superkwaliteit.
Afbeelding