Samir en Hechmi aan het werk, Brabantse Barbers, Dorpstraat 35 in Veldhoven. FOTO: Niek Poulis.
Samir en Hechmi aan het werk, Brabantse Barbers, Dorpstraat 35 in Veldhoven. FOTO: Niek Poulis.

Brabantse Barbers: voor alle generaties

Zakelijk

In de 23 jaar dat Kapsalon Hechmi aan de Dorpstraat 35 zit, bouwt Hechmi Ayeb er een grote en trouwe klantenkring op. Na een grondige verbouwing zet zoon Samir Ayeb (33) de zaak nu voort onder de naam Brabantse Barbers. Brabantse Barbers is een moderne barbershop die zich richt op het knippen van eigentijdse kapsels in een mannelijke en gemoedelijke omgeving.

VELDHOVEN - “Bij ons gaat het niet alleen om het knippen van het haar, maar ook om het creëren van een fijne omgeving waarin je jezelf ontspannen en op je gemak voelt. De prettige sfeer van onze barbershop laat je meteen thuis voelen”, zegt Samir. Het kappersvak krijgt hij met de paplepel ingegoten. “Ik vond het leuk om mijn eigen haren te doen. Daarbij mocht ik de producten en het materiaal uit de salon van mijn vader gebruiken. En voordat ik op stap ging met mijn vrienden, stijlde ik hun haren. Ik merkte dat mij dat goed afging en dat ik het leuk vond. Dat was de aanleiding om na de middelbare school de kappersopleiding te volgen. Daarna ging ik in de zaak van mijn vader werken en vorig jaar heb ik de zaak overgenomen. Mijn vader werkt nu voor mij.” 

Aansprekende sfeer

Als nieuwe eigenaar richt hij de zaak helemaal opnieuw in. Na 8 weken hard werken, opent Brabantse Barbers op 18 april weer de deuren. “Het interieur is rustiek ingericht en kent een landelijke sfeer, maar ook industrieel om het modern te houden. Ik wil niet de ‘ouderwetse Western Amerikaanse’ kant op zoals de meeste barbershops op dit moment. Dit Brabantse concept spreekt mensen uit de regio direct aan. In de stoere maar nuchtere sfeer die het interieur uitstraalt, voelt iedereen zich thuis, van je vader tot je broertje, opa, de buurman en je dokter.” 

Vakmanschap en ambiance

Bij binnenkomst vallen de 4 nieuwe kappersstoelen direct in het oog. “Het zijn barberstoelen van het merk Belmont. Een stoere mannenstoel met hoofdsteun, de beste die je kunt krijgen”, weet Samir.
Het mag dan wel een mannenstoel heten, Brabantse Barbers is zeker geen ‘men-only’ place, benadrukt Samir. “De meeste barbershops in Nederland hebben geen vrouwen in dienst, en bij veel ervan zijn vrouwen zelfs niet welkom. Bij ons is dat zeker niet het geval. Integendeel, onze barbers zijn vrouwelijk, mannelijk, jong en oud. Bij ons gaat het om het vakmanschap en ambiance, niet om het geslacht of de leeftijd van de barber. Het is ons doel om de barbershopervaring naar iedereen te brengen, van jong tot oud. We zijn een barbershop voor alle generaties! Ook vrouwen die een kort pittig kapsel willen, zijn bij ons welkom.”

Professionele verzorging

Samir merkt dat jongeren ijdeler zijn worden. “Het enige dat mannen kunnen doen, is een leuk shirt aantrekken en zorgen dat hun haar leuk zit. De laatste jaren worden mannen ijdeler en richten zich steeds meer op het uiten van een sterke identiteit en een gevoel van mannelijkheid. Dat doen zij door middel van professionele verzorging. Ze gaan graag naar een barbershop omdat ze hier geknipt worden in een stoere omgeving waarin ze zich thuis kunnen voelen, en waar ze op een mannelijke manier hun ijdelheid kunnen uiten.” 

Vacature

Vader en zoon zien dan ook een groei in het aantal mannen dat naar een barbershop gaat. “Het is hier altijd lekker druk. Het aantal stoelen is nu verdubbeld. Om ze alle 4 te vullen, hebben we momenteel een vacature voor een nieuwe herenkapper.”

brabantsebarbers.nl

Ad Adriaans

‘Onze barbers zijn vrouwelijk, mannelijk,
jong en oud’