Hardlooptraining. FOTO: PixaBay.
Hardlooptraining. FOTO: PixaBay.

Loopgroep Waalre start training voor beginners

Sport

REGIO - Loopgroep Waalre start dit voorjaar met een training van 10 weken voor mensen die willen starten met hardlopen. Deze training is voor iedereen toegankelijk die gezond, fit en blessurevrij is en heeft als doel om minimaal aaneengesloten 7km te kunnen hardlopen. Om te testen of iemand voldoende ‘fit’ is, wordt verwacht dat hij/zij bij aanvang al wel 3 tot 5 minuten aangeensloten moet kunnen ‘joggen’, dus heel rustig hardlopen zonder volledig buiten adem te raken. 

De trainingen vinden buiten plaats en zijn opgebouwd uit een afwisseling van wandelen en hardlopen met daartussen loopscholing, rek- en strekoefeningen. De trainingen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur en starten op het parkeerterrein van ’t StationsKoffiehuis aan de Willibrordeslaan in Waalre.
Een training duurt ongeveer 5 kwartier en er is veel ruimte voor individuele aandacht. Het is aan te bevelen twee maal per week met de groep te trainen, maar het is echter ook mogelijk minder te trainen en dan op eigen gelegenheid nog een keer te trainen aan de hand van een ‘thuiswerk schema’ dat dan verstrekt wordt delen.

Inschrijfkosten: 20 euro. Dit bedrag is voor 20 trainingen en een hardloop-shirt van de loopgroep, zolang de voorraad strekt. Bij voldoende inschrijvingen zal de training starten op dinsdag 23 april. Belangstelling en/of vragen, stuur een e-mail naar: starters@loopgroepwaalre.nl