Simone Moeskops (23) kan bijna niet wachten om haar eigen zaak te openen. FOTO: Bert Jansen.
Simone Moeskops (23) kan bijna niet wachten om haar eigen zaak te openen. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

Met een glimlach wakker worden

  Zakelijk

'Ik heb altijd
al
een eigen zaak
gewild'

Ad Adriaans

Simone Moeskops (23) kan bijna niet wachten om haar eigen zaak te openen. Zaterdag 1 augustus is het zover. Dan opent MOONS by backery Moeskops aan de Meerstraat 4 de deuren.

VELDHOVEN - Met haar broer Willem wordt inmiddels al door de 6e generatie Moeskops brood gebakken bij Moeskops, De Echte Bakker. “Ik heb altijd al een eigen zaak gewild. Mijn vader zei: Eerst ervaring opdoen en wachten wat er op je pad komt.”

Tip

Na de opleiding horecaondernemer/manager aan De Rooi Pannen doet ze 3 jaar ervaring op bij restaurant The Brand aan de Dorpstraat. In juni komt de tip dat de winkelruimte in de Meerhoeve vrijkomt. “Ik ben gaan kijken en wist het al meteen. Na enkele dagen bedenktijd was mijn enthousiasme alleen maar gegroeid en toen besloot ik om de winkel te gaan huren.”
Er is in het pand al veel werk verzet. “We hebben onze goede kennis Joop en mijn opa Frans ingeschakeld om te klussen. Ze hebben onder meer de toonbank van 7 meter gemaakt en voorzien van een vitrine en een saladebar.”

Ook expats

MOONS is vanaf 1 augustus open van dinsdag tot en met zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur. Naast brood en banket gaat ze er onder meer belegde broodjes, salades, soepen, kant-en-klare maaltijden, wijnen en cadeaupakketten verkopen. Men kan er ook terecht voor een ontbijt, lunch en maaltijd. “Ik wil ook borrelplanken gaan verkopen en voor bedrijven bijvoorbeeld lunchboxen en kerstpakketten.”
In de winkel staat aan het raam een kleine bar waaraan 5 personen kunnen zitten. Buiten is ruimte voor een terras van ruim 20 zitplaatsen waarop bezoekers ook iets lekkers kunnen nuttigen.
Moon, zoals Simone door vrijwel iedereen genoemd wordt, schreef haar zaak bij de KvK in als: MOONS bij backery Moeskops. Daarmee wil ze ook de Veldhovense expats aanspreken. “Hier wonen veel expats. Daarom maken we ook een Engelstalige menukaart. Maar de winkel heeft ook een hoekje met Italiaanse producten."
Het toekomstige gezicht van MOONS begint nog liever vandaag dan morgen. “Als bijbaan werkte ik thuis in de winkel, maar de horeca trok me toch meer. Hier ga ik beide werelden combineren en dat vind ik superleuk.”
De jonge Veldhovense moet straks wel vroeg uit de veren. “Ik denk dat ik elke dag met een glimlach om 06.00 uur wakker zal worden. Vanuit de bakkerij in de Kromstraat neem ik ’s morgens meteen het versgebakken brood en banket mee.”

Actie

Bij een opening hoort natuurlijk een aantrekkelijke openingsaanbieding. Dat is bij MOONS een big shopper met daarin een brood naar keuze, 4 mini worstenbroodjes, 6 mini Veldhovense meisjes, 2 belegde broodjes of salades naar keuze en een krachtpatser (een rijk gevulde broodbol, red.). In plaats van 25 euro betaalt de klant dan daarvoor slechts 14,95 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden