De Kia E-Soul doet dienst als Taxbus in Eindhoven. De 36 elektrische auto's zijn geleverd door Content Autogroep. (foto: Bart van Leersum)
De Kia E-Soul doet dienst als Taxbus in Eindhoven. De 36 elektrische auto's zijn geleverd door Content Autogroep. (foto: Bart van Leersum) (Foto: Bart van Leersum)

Content Autogroep levert 36 Kia e-Souls af voor Taxbus

  Zakelijk

Content Autogroep heeft 36 elektrische Kia's geleverd aan Connexxion Taxi Services. De e-Souls gaan dienst doen als deeltaxi in Eindhoven.

EINDHOVEN - Voor de opdrachtgevers was elektrisch rijden in en om Eindhoven een keiharde voorwaarde in de aanbesteding. De luchtkwaliteit in de stad moet beter, vanaf 2026 worden dan ook alleen nog emissievrije taxi’s in Eindhoven toegestaan.

In een Eindhovense loods presenteerde Content Autogroep de splinternieuwe elektrische voertuigen aan de genodigden, zoals voertuigleveranciers, opdrachtgevers en betrokkenen vanuit Transdev en Connexxion. Het grootste deel van de totaal maar liefst 36 volledig elektrische Kia e-Souls staan in een halve cirkel tentoongesteld, een imposante aanblik. De Kia's gaan gebruikt worden voor Taxbus, vervoer van deur tot deur voor mensen met een Wmo-vervoersindicatie en voor ouderenvervoer in aangewezen gemeenten in Brabant.

Actieradius

De Kia e-Soul heeft een hoge instap en is ruim van binnen. De Kia e-Soul heeft met de 39,2 kWh batterij een actieradius van 276 kilometer. Met de 64 kWh batterij is het bereik zelfs 452 kilometer. Op de batterij geeft Kia 7 jaar garantie. Afhankelijk van het type lader dat gebruikt wordt, is de Kia e-Soul tussen de één en vijf uur weer volledig opgeladen.

Content Autogroep heeft vestigingen in Eindhoven (Autowijk), Tilburg en Den Bosch. Naast de automerken Kia, Nissan, Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Jeep en Subaru heeft Content Autogroep ook occasions en kan men er terecht voor reparatie, onderhoud, onderdelen, accessoires, vervangend vervoer en leasing. Content Autogroep heeft een groot aanbod van elektrische auto’s.

Overheidssubsidie

Particulieren die een nieuwe of gebruikte elektrische auto kopen, kunnen sinds 1 juli 2020 subsidie krijgen. Het maakt niet uit of men een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt. De subsidie Elektrische personenauto’s particulieren (SEPP) geldt ook voor particulieren die privé een elektrische auto willen leasen. De subsidie kan oplopen tot 4.000 euro.

De subsidie is aan te vragen via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De regeling geldt ook al voor elektrische personenauto’s die zijn gekocht nadat de regeling op 2 juni 2020 in de Staatscourant is gepubliceerd.

Wie meer informatie over deze subsidieregeling of over de 100% elektrische Kia e-Soul wil hebben, kan contact opnemen met Content Autogroep.

contentautogroep.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden