Waar voorheen café Malle Pietje zat, komt de 1e vestiging van Quisine. FOTO: Bert Jansen.
Waar voorheen café Malle Pietje zat, komt de 1e vestiging van Quisine. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

Gast heeft de regie over avondje uit

  Zakelijk

Het credo is:
'Quality
by
Simplicity'

Ad Adriaans.

In het markante pand aan de Heerseweg waar voorheen café Malle Pietje zat, wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van de 1e vestiging van Quisine. Eind augustus is de opening gepland.

VELDHOVEN - Met de 1 vestiging van Quisine heeft Veldhoven de primeur van een concept dat de komende periode verder wordt uitgerold in Brabant. Wat de gele M is voor een bekende hamburgerketen, wordt een gestileerde Q voor de vestigingen van Quisine. Binnen het concept van de nieuwkomer krijgt de gast de regie over het avondje uit. Dankzij het toepassen van technische snufjes is het straks mogelijk om ook via de app te bestellen. Het is zelfs mogelijk om thuis of op het werk via de app een tafel te reserveren en een wijntje te bestellen zodat eenmaal binnen het drankje al onderweg is.

Te modern?

Terwijl in het pand de bouwvakkers aan het werk zijn, buigen enkele koks die op sterrenniveau gewerkt hebben, zich over de kaart. Zij hebben de opdracht om van eenvoudige gerechten bijzondere gerechten te maken, zonder dat dit onherkenbaar wordt. Alle gerechten bestaan uit 4 hoofdingrediënten. Vlees, vis en vegetarisch komen in gelijke verhoudingen op de kaart. In de app staan afbeeldingen van de gerechten. Kan bij Quisine alleen via een app besteld worden dan? Nee, voor gasten die dat te modern vinden, is er ook een fysieke kaart. De omschrijving wordt eenvoudig gehouden, zodat het gerecht geen toelichting meer behoeft. Het credo is dan ook: 'Quality by Simplicity'.

Een eenheid

Quisine stelt de gast in staat zelf te bepalen hoe de avond eruitziet. Zoals het tempo waarin de gangen geserveerd worden. Verder wordt ingezet op maximale herkenbaarheid in alle vestigingen. Zo krijgen die allemaal auberginekleurig servies. De gestileerde Q komt onder meer terug op het glaswerk en de servetten. Ook de koks en bediening doen hun werk in hetzelfde tenue.
Quisine gaat ook de mogelijkheid van afhalen faciliteren. Maaltijden kunnen thuis worden opgewarmd of warm worden afgehaald. Verder wordt een digitale giftcard ingevoerd zodat de gast een diner bij Quisine ook cadeau kan doen. En werkgevers kunnen een tegoed storten op de persoonlijke Q-account van hun werknemers zodat ze bij Quisine kunnen eten.

Werving personeel

De uitspanning telt beneden 55 en op de 1e verdieping 28 zitplaatsen. Op het terras nog eens 45. Het restaurant is straks 365 dagen per jaar open vanaf 11.00 uur voor lunch en diner. Reserveren kan tot 21.00 uur. Een 3-gangenmenu gaat tussen 25 en 30 euro kosten. De prijs van een hoofdgerecht ligt tussen 16 en 20 euro.
De werving van personeel is inmiddels gestart. Quisine richt zich vooral op medewerkers uit Veldhoven en zoekt leidinggevenden en medewerkers voor de afwas, bediening en keuken. Interesse? Stuur e-mail naar vacature@quisine.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden