Inmiddels bestaat Geknipt alweer 12,5 jaar. Dat zal in deze tijd bescheiden gevierd worden. FOTO: Stock
Inmiddels bestaat Geknipt alweer 12,5 jaar. Dat zal in deze tijd bescheiden gevierd worden. FOTO: Stock (Foto: )

Geknipt Veldhoven viert lichtpuntje

  Zakelijk

Eindelijk! Vanaf 11 mei 2020 mocht het weer. Met gespleten puntjes en grijze haren snelde iedereen in Veldhoven weer naar de kapper. Heel even heeft Maartje, eigenaresse van kapsalon Geknipt, gedacht dat het 12,5 jaar jubileum onhaalbaar was vanwege de huidige COVID-19 pandemie. Echter, ze is niet bij de pakken neer gaan zitten en koos voor een enigszins uitzonderlijke benadering: door te investeren in crisistijd.

Maartje van de Ven (33 jaar) heeft in december 2007, nadat zij na haar kappersopleiding als topstylist werkzaam geweest is in diverse kapsalons in de regio, de stap aangedurft en startte in de Kromstraat in Veldhoven-Dorp haar kapsalon, Geknipt.
"Mijn droom was om ooit een kapsalon aan huis te hebben. Dat is gelukt, maar in de loop der jaren ook enigzins uit de hand gelopen."

Meerder locaties

Na 6 jaar een stabiele eenmanszaak in de Kromstraat te hebben opgebouwd, verhuisde Maartje met haar partner naar Het Gewad en bouwde een kapsalon in haar eigen tuin. Zowel de eerste zwangerschap als het succes in haar kapsalon in combinatie met de ondernemingsdrang resulteerde in uitbreiding. 'Wij proberen iedereen persoonlijke aandacht te geven tegen een scherpe prijs. Daarnaast werken wij met kapsters met gemiddeld 12 jaar ervaring. Dat waarderen onze klanten." Al snel volgden meerdere locaties in respectievelijk Veldhoven Meerveldhoven, Eersel en Veldhoven 't Look.

Verhuizen

De afgelopen 12,5 jaar hebben zich gekenmerkt door een enorme creativiteit hoe om te gaan met veranderde omstandigheden. Waarbij aandacht voor de klant centraal staat. Ook nu weer, tijdens de COVID-19 pandemie.
'Wij hebben goed gekeken hoe wij onze medewerkers kunnen beschermen en klanten op een verantwoorde manier een zo goed mogelijke service kunnen bieden die aanvoelt als een 'uitje. Er was voor mij maar 1 oplossing: verhuizen naar een grotere locatie."

50 meter

De recente richtlijnen in de kapperbranche laten onder andere maar 1 klant per 10m2 toe. Dit was simpelweg niet haalbaar op de locatie aan huis en in Meerveldhoven. Het nieuwe pand in de Veldstaete Passage in de Kromstraat Veldhoven-Dorp, slechts op 50 meter van de locatie aan huis, bood een unieke uitweg. "De steun van mijn geweldige team in deze moeilijke tijd gaf mij het juiste zetje om door te gaan. Het bleek overigens dat onze kapsters ook hele goede schilders zijn. Nu is het echt helemaal ons eigen plekje."

Corona-toeslag

Door efficiënt om te gaan met de beschikbare middelen, gezien de grote financiële klap door de sluiting, en de inzet van eigen medewerkers bij het opknappen, heeft Geknipt op een unieke wijze een warme en stijlvolle kapsalon gecreëerd.
"Door veel spullen een tweede leven te geven hebben wij kosten bespaard. De Corona-toeslag blijft dan ook beperkt tot 1,00 euro, enkel voor het hoogstnoodzakelijke: handgel, mondkapjes, kapperscapes, en desinfecterende doekjes. Dat vindt ik wel zo normaal".

Jubileum

Inmiddels bestaat Geknipt alweer 12,5 jaar. Dat zal in deze tijd bescheiden gevierd worden.
"Hopelijk kan ik een drankje doen op het terras van een lokaal restaurant".
Ondanks dat de deuren open zijn, zijn we er nog lang niet. De creativiteit en ondernemingsdrang zal ook in de komende maanden aangesproken moeten worden om te herstellen van 7 weken sluiting en een duurzame toekomst verder op te bouwen.
"Ik hou in ieder geval ook wel iets positiefs over aan deze uitdagende periode: het versterkte teamgevoel. Wij doen het echt samen!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden