Na zo'n 40 jaar draagt Iet Laureijs de Vershof over aan Martijn Truijen.
Na zo'n 40 jaar draagt Iet Laureijs de Vershof over aan Martijn Truijen. (Foto: )

'We begonnen als papa-mama-bedrijfje'

  Zakelijk

Ton van de Vorst

Keurslagerij Laureijs komt op 2 maart aanstaande in handen van nieuwe eigenaar Martijn Truijen. Iet Laureijs neemt deze maand afscheid en draagt haar bloeiende bedrijf met een gerust hart aan hem over.

VELDHOVEN - "Mijn man Kees en ik begonnen de slagerij in 1981 in de Kromstraat in Veldhoven. Een 'papa-en-mama-zaakje' waar 8 klanten in pasten. Ze konden ook wel zitten op een verwarmd bankje, maar op zaterdag stonden ze in rijen voor de deur. We groeiden echt heel snel uit ons jasje."
Aan het woord is Iet Laureijs, tot 2 maart nog eigenaar van Keurslagerij Laureijs, gevestigd in De Vershof aan de Kromstraat in Veldhoven. Al enkele jaren na de opening is een verbouwing onvermijdelijk. In hun winkelconcept willen Iet en Kees ook de verkoop van groenten en fruit opnemen. De naam hebben ze al bedacht. In 1987 betrekken ze de eerste Vershof in Nederland.
"We maakten lange dagen, maar we hadden zóveel plezier. Ik probeerde de flair van Kees te imiteren, maar dat lukte niet altijd. Klanten vroegen bijvoorbeeld aan Kees wat er in een bepaald recept zat. Dan zei Kees steevast: 'Jaaaa, dat is het geheim van de smid, sorry!'. De eerstvolgende keer dat ik die vraag kreeg, zei ik dat ook. Maar die klant ging rechtstreeks naar Kees en zei: 'Slager! Deze mevrouw wil niet zeggen wat er in het recept zit!' En dan stond ik daar met een hoofd als een boei!"
In 2007 wordt Kees getroffen door een hersenbloeding en staat Iet er alleen voor. "Zonder mijn medewerkers had ik het nooit gered. Ze zijn bijna familie en hebben me ongelofelijk goed geholpen om het verdriet te dragen." Als echtgenoot Kees in 2018 overlijdt, brengt Ietje De Vershof naar een volgende fase. Inmiddels is ze 65 geworden en wil ze een stapje terug doen. 'Ik ging op zoek naar een kandidaat om de zaak over te nemen. Dat moest een eerlijke ondernemer zijn, met hart voor de klanten en de medewerkers." Die vond ze in de persoon van Martijn Truien.

Martijn: "Ik ben altijd ondernemend geweest. Op mijn 13e haalde ik flessen op voor de SRV. Daarna ging ik afwassen bij een slagerij bij ons in Tilburg. Heerlijk vond ik dat."
Na wat omzwervingen komt hij weer in een slagerij te werken en volgt hij de slagersvakopleiding. Met de succesvolle opzet van een nieuwe slagerij in Den Bosch wordt duidelijk: Martijn is toe aan het ondernemerschap. De Vershof blijkt een voltreffer:

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden