Het huidige kantoorpand van Zuidzorg wordt gesloopt. Er komen 96 nieuwe appartementen voor in de plaats.
Het huidige kantoorpand van Zuidzorg wordt gesloopt. Er komen 96 nieuwe appartementen voor in de plaats. (Foto: )

Nieuwe appartementen op plek Zuidzorg, Veldhoven

  Zakelijk

De gemeente Veldhoven heeft de opgave om in de komende 5 jaar 2.000 woningen te bouwen. De plannen voor 96 appartementen aan De Run 5601, beter bekend als terrein Zuidzorg, zijn nu zover dat ontwikkelaar Interesting Vastgoed BV in gesprek gaat met de omgeving en de eerste schetsen kan laten zien.

VELDHOVEN - De informatieavond is op dinsdag 18 februari, aanvang 19.00 uur in het voormalige kantoor van Zuidzorg. Samen met de gemeente Veldhoven informeert Interesting Vastgoed de omwonenden over de ontwikkeling, het ontwerp en de ruimtelijke procedure zoals het bestemmingsplan. Steekhoudende argumenten worden meegenomen in de ontwikkeling, aldus de projectontwikkelaar.

Het huidige kantoorpand van Zuidzorg wordt gesloopt. Op deze plek bouwt Interesting 40 koop- en, daarnaast op het parkeerterrein, 56 huurappartementen. Dit is onderdeel van een overkoepelend concept, onder de noemer Zuidzorg-Genderpoort, waartoe ook het Pigeaudterrein aan De Run (5614) behoort. Op de plannen voor de invulling van deze plek zal ook worden ingegaan. Er staat bovendien een informatiemarkt voor een meer informele toelichting op alle bouwplannen.

Vergroening

Interesting Vastgoed gaat bij de ontwikkeling uit van de 'Brainportprincipes'. De ontwikkelaar houdt rekening met de schaal van de omgeving. Het appartementencomplex wordt niet hoger dan de huidige bouw. Er is aandacht voor woonvariatie en -differentiatie in een groene omgeving, én slimme mobiliteit (ter beschikking stellen van elektrische deelauto's en -fietsen). Zo is een collectieve daktuin voorzien op het parkeerdek. Evenals beplanting op dakvlakken en hangplanten aan de gevels.

De ontwikkelaar spreekt in dat verband van maximaal vergroenen en minimaal verharden. Er is ook aandacht voor duurzaamheid. De energievoorziening in de nieuwbouw is gasloos wat weer een positief effect heeft op het terugdringen van de stikstofproductie.

Vervolg

Interesting Vastgoed wil de omwonenden betrekken bij de ontwikkeling en uitvoering van het plan. Geïnteresseerden kunnen hun contactgegevens achterlaten om op de hoogte gehouden te worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden