"Een winkel om 'grutz!' op te zijn"

  Zakelijk

Hoe bijzonder is dat... Een vereniging die zich ontpopt tot een van de leukste winkels van Veldhoven!

VELDHOVEN - Vereniging CreArtistiek is een club van creatieve en artistieke mensen uit Veldhoven en omstreken, waaronder Eindhoven, Waalre, Riethoven en Middelbeers, maar ook uit Waalwijk, Meijel en Montfoort. Wat hen sinds 2016 bindt, is de passie voor hun hobby’s, want ze maken allemaal eigenhandig producten die het goed doen als origineel cadeau.

4 jaar lang maakte de vereniging deel uit van de gecombineerde winkel Speesjaal (van Severinus) & CreArtistiek in de City Passage te Veldhoven. CreArtistiek groeide uit haar jasje en opent nu in dezelfde City Passage een eigen winkel aan Meent 68 (t.o. de Brooderie). Een enorme mijlpaal, blijkt uit een gesprek met voorzitter Yvonne van Gompel: “Het doel van de vereniging is om hobbyisten en kleine ondernemers een podium te bieden om hun zelfgemaakte producten te etaleren en verkopen. Daarbij hanteren we de regel dat 90 procent zelfgemaakt moet zijn en max. 10 procent aan aanverwante producten mogen worden ingekocht. We vinden het heel bijzonder hoe het succes van deze formule ons hier heeft gebracht, in onze nieuwe winkel genaamd ‘Grutz!’ Het Brabantse woord voor trots."

Secretaris Guusje Slegers: “We hebben alle reden om trots te zijn. We krijgen veel complimenten van klanten, omdat je bij ons net iets anders vindt dan elders, en je de maker van het creatieve product kunt ontmoeten. Daarbij is de mogelijkheid om cadeaus te laten personaliseren ook een sterk punt, bijvoorbeeld bij geboortegeschenken.”
Of de stap naar een eigen winkel niet te groot is? Het bestuur van CreArtistiek denkt van niet. Penningmeester Anita van Ool: We hebben een solide financiële basis gelegd in de afgelopen jaren.
Elk lid draagt een steentje bij en we zetten ieders kwaliteiten in om onszelf te bedruipen. Zo is intern het logo ontworpen, de interieurstyling bepaald, geschilderd, geklust, en de PR verzorgd. “We hebben alles in huis en hoefden niets uit te besteden, behalve dan de verwarmingsmonteur”, klinkt het eenstemmig. “

De feestelijke opening van Grutz! is op zaterdag 8 februari van 10.00 tot 17.00 uur, met leuke activiteiten zoals: een gratis workshop voetbadzakjes maken en demonstraties door leden op het gebied van o.a. mozaïek, haakwerk, naaiwerk, schilderkunst, sieraden, en wenskaarten. Kinderen mogen zich gratis laten schminken. Kijk op Facebook bij 'CreArtistiek' voor meer info. De winkel is op openingstijden telefonisch bereikbaar op 06-82605644 of via grutzveldhoven@gmail.com. U kunt zich via het e-mailadres ook aanmelden als u interesse heeft in een plekje in deze shop-in-shop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden