De Open Bedrijven Dag is dé gelegenheid voor mensen om drempelloos binnen te lopen bij interessante bedrijven, een kijkje achter de schermen te nemen en kennis te maken.
De Open Bedrijven Dag is dé gelegenheid voor mensen om drempelloos binnen te lopen bij interessante bedrijven, een kijkje achter de schermen te nemen en kennis te maken. (Foto: )

43 Kempische bedrijven openen de deur

  Zakelijk

Van de redactie.

Open Bedrijven Dag, 25 januari

Tijdens de Open Bedrijven Dag, zaterdag 25 januari, stellen 43 regionale bedrijven hun deuren open. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kan het grote publiek zijn hartje ophalen aan Kempische innovaties, ambachten en bedrijvigheid.

VELDHOVEN - De Open Bedrijven Dag is dé gelegenheid voor mensen om drempelloos binnen te lopen bij interessante bedrijven, een kijkje achter de schermen te nemen en kennis te maken. Het is de kans voor werkgevers om zich te presenteren en mensen te interesseren voor het vak of het bedrijf, zowel op korte als lange termijn. Samenwerkingen of dienstverbanden kunnen er zomaar geboren worden, maar ook als inspirerend uitje is het een bijzonder evenement.

Wat kunnen de bezoekers verwachten?

"We hebben in januari 2019 gezien wat er gebeurde", vertelt Lieke van Loon, eigenaresse van Werken in de Kempen. "Deze eerste Open Bedrijven Dag trok 13.000 bezoekers waaraan de bedrijven lieten zien wat ze doen. Allemaal op hun eigen, unieke manier. VDL maakte indruk met een enorme kraan, Gigant bouwde een festivalterrein en diverse bedrijven hadden de productielijnen geopend. De bewoners van Lunet Zorg gaven hun bezoekers een rondleiding en ook voor de kinderen was er overal van alles te doen. De opkomst was overweldigend en iedereen was enthousiast."

Hoe kunnen de Kempenaren zich voorbereiden?

Lieke van Loon: "Dit jaar brengen we een magazine uit waarin de bedrijven zichzelf promoten. Behalve 85.000 huis-aan-huis adressen waar het magazine bezorgd wordt, voert Werken in de Kempen een intensieve promotiecampagne. Bezoekers gaven aan dat ze zich willen voorbereiden, ze willen weten welke bedrijven meedoen en wat ze daar kunnen verwachten. Dat faciliteren we met een magazine en op werkenindekempen.nl vertellen alle deelnemende bedrijven wat ze te bieden hebben. Ook staat er een plattegrond online."

Voor wie is de Open Bedrijven Dag?

"Tijdens de Open Bedrijven Dag is iedereen welkom. Onze Kempische bedrijven zijn immers interessant voor iedereen. Van professionals tot scholieren, maar ook gezinnen inclusief opa's en oma's, zijn welkom. En laten we niet vergeten dat er nog veel jongeren zijn op het voortgezet onderwijs die geen idee hebben welke beroepen er zijn, laat staan wat er in onze eigen omgeving mogelijk is", aldus Lieke van Loon.

Waarom is het interessant?

Lieke van Loon tot slot: "Deze dag biedt mensen een unieke kans om zich te oriënteren. Op sectoren, vakgebieden, bijbanen, stages of serieuze carrières. Bovendien is het buitengewoon interessant om te zien hoe producten worden gemaakt, waar pa nou eigenlijk werkt en om te zien of ome Gerrit écht doet waar hij altijd over opschept."

'Deze dag
biedt mensen
een
unieke kans
om zich
te oriënteren'

Meer berichten