Op de foto staan links Jean-Paul van den Tillaar en rechts Edwin Groot Obbink; Tijn Verhoeven was met vakantie. FOTO: Bert Jansen.
Op de foto staan links Jean-Paul van den Tillaar en rechts Edwin Groot Obbink; Tijn Verhoeven was met vakantie. FOTO: Bert Jansen. (Foto: fotomeulenhof/Bert Jansen)

Oud pand Jos Hoes kopen en...

  Zakelijk

Tonnie Wesseling

Trio begint spannend avontuur

'Een stads verblijfscentrum, maar met dorpse gezelligheid', zo omschrijven Jean-Paul van den Tillaar (van Bruna) en Edwin Groot Obbink (van Foto Creteer) het CityCentrum in Veldhoven. Samen met Tijn Verhoeven (van Optiek Verhoeven) hebben zij het leegstaande pand van Jos Hoes aan de Pleintjes 80-88 gekocht.

VELDHOVEN – "Met een aantal ondernemers skieën wij al 16 jaar", begint Groot Obbink.
"Dat is met een hoop gezelligheid, maar er zijn ook serieuze gesprekken. Tijdens een van deze gesprekken is dit idee ontstaan. Tijn Verhoeven is de voortrekker hierin. Hij opperde: 'Als we dit pand nu eens gezamenlijk aanschaffen en in drieën splitsen'. Het pand tegenover Optiek Verhoeven stond al 3 jaar leeg. Zo is het idee ontstaan om het te kopen en te splitsen."

Voldoende potentie

Van den Tillaar lachend: "Een ambitieus wild plan tijdens de wintersport ontstaan en een echte jongensdroom! Na de wintersportvakantie zijn de onderhandelingen gestart, en nu is het zover. We zijn alle 3 eigenaar van 1/3e van het pand en we zijn inmiddels al volop aan het verbouwen. Het huurcontract van de Bruna winkel loopt begin 2020 af en daardoor ben ik de 1e die daar naar toe vertrekt. We kijken wel naar de toekomst van het CityCentrum, want zoiets doe je niet zo maar. We zien voldoende potentie in het CityCentrum om daarin te investeren en de komende jaren nog verder te gaan. Foto Creteer blijft nog zo'n 2 jaar in het huidige pand zitten. De andere 2 units worden de komende tijd verhuurd. Optiek Verhoeven blijft wel op zijn vertrouwde stek en verhuist niet mee."

Volste vertrouwen

Groot Obbink: "Ik ben gestart met Foto Creteer in het buitengedeelte en ben vanaf de opening in de CityPassage. Nu ligt de toekomst toch weer buiten."
Van den Tillaar: "Beleggingsfonds HAL heeft recent de CityPassage gekocht en gaat daarin flink investeren. Er wordt volop gebouwd aan een toekomstbestendig CityCentrum."
De huidige leegstand is natuurlijk minder leuk, maar deze is minder dan 5 jaar geleden. Er is het volste vertrouwen dat de lege plekken opgevuld gaan worden. Ze sommen op: "Nieuw zijn: De Broderie, D-reizen, Xenos, The Post, een Fitness-plusruimte die eind september op Pleintjes opent bij lunchroom The Post, de Hema is volop aan het verbouwen en een nieuwe Nagelstudio. Er gebeurt hier dus van alles. We denken dat we landelijk gezien blij mogen zijn hoe het CityCentrum er op dit moment voorstaat. Ook worden er veel bestaande winkels vernieuwd. Dit heeft ons ook doen besluiten om deze aankoop te doen als we die positieve flow niet hadden gezien."

Vrij uniek

Groot Obbink: "We zien dit een beetje als een mooi jongensboek wat er nu gebeurt. Van huurder in het Centrum worden we nu een stukje mede eigenaar! Over vertrouwen in de toekomst gesproken...." Van den Tillaar: "De leegstand nu is zo'n 7% en dat is onder het landelijk gemiddelde. We hebben op één locatie alles bij elkaar en dat is vrij uniek!"

Meer berichten