Jean-Paul van den Tillaar bij de Xenos, een van de nieuwe aanwinsten in het Citycentrum. FOTO: Ad Adriaans.
Jean-Paul van den Tillaar bij de Xenos, een van de nieuwe aanwinsten in het Citycentrum. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: ad)

CityCentrum is volop in beweging

  Zakelijk

Ad Adriaans.

Focus onder meer op horeca

In het jaar van het 40-jarig bestaan heeft het Citycentrum de wind weer in de zeilen. Het afgelopen jaar hebben 7 nieuwe zaken hun intrek genomen in Veldhovens grootste winkelcentrum. En er zit nog meer in de pijplijn.

VELDHOVEN - Elk winkelcentrum heeft te maken met tijdelijk leegstaande panden en overal is verloop in winkels. In Veldhoven niet anders. "Momenteel hebben we nog mogelijkheden voor startende ondernemers. Mensen met een goed idee kunnen altijd contact opnemen", zegt Jean-Paul van den Tillaar desgevraagd. De voorzitter van de Vereniging Ondernemers Citycentrum somt even de zaken op die zich het afgelopen jaar vestigden in het Citycentrum. ONLY, De Brooderie, Goeikoop, Let's go Shoes, Street One, Venocare en Xenos. Laatstgenoemde opende de afgelopen periode 15 nieuwe winkels, onder meer in Amsterdam, Rotterdam en Veldhoven. Voor een aantal panden die al wat langer leegstaan, zit er ook iets aan te komen. "Momenteel voeren we vergevorderde gesprekken met een aantal kandidaten. Met enkele maanden is de leegstand weer een heel stuk teruggebracht", aldus Van den Tillaar.

Uitstraling

Er wordt hard aan gewerkt de aantrekkelijkheid van het winkelcentrum te vergroten. Zo ligt de focus onder meer op horeca. "Het blijft belangrijk horeca aan het centrum toe te voegen. In alle onderzoeken komt naar voren dat dit de verblijfstijd verlengt. En dat leidt tot hogere bestedingen. Verder verkennen pandeigenaren de mogelijkheden om de uitstraling van hun pand te verbeteren. Na het CityFest in september wordt de entree aan de Bossebaan aangepakt. Die krijgt dezelfde uitstraling als de entree aan het Meiveld. Het is belangrijk om je te onderscheiden. We zoeken daarbij naar wat past binnen onze identiteit."

Veel evenementen

Om meer beleving in het centrum te brengen, worden elke maand evenementen georganiseerd. Die vinden plaats op koopzondag: de laatste zondag van de maand. Zondag 30 juni wordt uitgepakt met een nieuw paarden-event. Er kan een ritje in een koets worden gemaakt, kinderen mogen onder begeleiding een ritje op een shetlandpony maken en jong en oud kan deelnemen aan een hilarische hobbelpaardenrace. Een fotograaf zet bezoekers desgewenst op de foto met een paard. Zondag 28 juli is er een springkussenfestival en zondag 24 augustus een zomermarkt. September is een drukke maand. Naast Veldhoven Proeft, CityFest en de Nationale Sportweek is er ook een voetbalevenement. Hiervoor komt Soufiane Touzani naar Veldhoven. In oktober wordt het 40-jarig bestaan afgesloten met een circusvoorstelling op het Meiveld voor de klanten.

Van den Tillaar: "Veel activiteiten zoals de Sinterklaasintocht en de Oranjemarkt worden mede mogelijk gemaakt door de ondernemers. Daarom is het belangrijk dat we lokaal blijven kopen. De winkels in Veldhoven moeten we koesteren."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden