Foto: overhemden.com
Zakelijk nieuws

Over het merk Casa Moda: Sterk uit Duitsland

  Zakelijk

Nederland kent een aantal Duitse overhemd merken waaronder Seidensticker, Eterna, Olymp en Casa Moda. Wie een grote boordmaat heeft, heeft vast wel eens ondervonden dat het vrij lastig is om een goed passend overhemd te vinden. Het merk Casa Moda is gespecialiseerd in de grote maten. Benieuwd naar hoe het merk is ontstaan en waardoor het zo bekend is? Lees dan verder.

Het ontstaan van Casa Moda

'OHG Ernst Winter' is in 1924 begonnen in Oldenburg en daarmee de oprichter van het bedrijf. Het Duitse bedrijf is begonnen als distributeur van stoffen, linnengoed en zakelijke overhemden. Rond de Tweede Wereldoorlog treedt Heinrich Katt toe tot het bedrijf en niet veel later wordt hij benoemd tot mede-eigenaar. Het bedrijf stopt in 1948 met de verkoop van stoffen en linnengoed. Men verlegt de aandacht naar zakelijke en casual overhemden voor mannen met een maatje meer. De productie wordt rond die tijd ook uitbesteed. In 1955 koopt het bedrijf 6.000 vierkante meter grond en wordt er plaats gemaakt voor een nieuw hoofdgebouw. Sinds 1990 horen we pas echt de naam 'Casa Moda'. Het is de samenvoeging van de merken 'EWO' en 'Katt' en kan vrij worden vertaald naar "Modehuis".

Extra lange overhemden

Casa Moda staat bekend om de grote collectie mouwlengte 7 overhemden. Dit zijn overhemden waarvan de ruglengte en mouwen langer zijn dan gemiddeld. Bij het merk kun je kiezen voor overhemden met de standaard mouwlengte (65cm), mouwlengte 6 (69cm) en mouwlengte 7 (72cm). De overhemden met mouwlengte 7 zijn zeer geschikt voor de lange man.

100% katoenen overhemden

De overhemden van Casa Moda zijn gemaakt van 100% katoen. 100% katoenen overhemden hebben de volgende voordelen:

  • De shirts zijn slijtvast
  • Katoen is een sterk materiaal (scheurt niet snel)
  • De shirts hebben een luxe uitstraling

Het merk hecht waarde aan details van kleding. Diverse items zoals een overhemd, trui en vest kunnen goed gecombineerd worden. Het vrijetijdsoverhemd is het meest populair met een comfortabele pasvorm. De collectie wordt gemaakt van 100% natuurlijke materialen in eigen fabrieken in Oost-Europa.

Ben je na het lezen geïnteresseerd in een overhemd van Casa Moda? Kijk dan eens op overhemden.com.

Meer berichten