Echtpaar De Bont: "Tevreden klanten zijn belangrijk voor ons. Service staat daarom bij ons voorop." FOTO: Bert JAnsen.
Echtpaar De Bont: "Tevreden klanten zijn belangrijk voor ons. Service staat daarom bij ons voorop." FOTO: Bert JAnsen. (Foto: Bert Jansen)

'We zien onszelf als dé buurtwinkel'

  Zakelijk

Hannie Bettgens.

Nieuw adres Primera: Kromstraat 9B

Primera De Bont gaat verhuizen. Vanaf 18 mei is Primera gehuisvest in de Kromstraat.

VELDHOVEN - 4 jaar geleden zijn Vincent en Suzanne de Bont hun zaak gestart op de hoek van de Nieuwstraat. Eigenaar Vincent de Bont: "Van alle panden die op dat beschikbaar waren, leek ons huidige onderkomen het meest geschikt. Gelegen aan een doorgaande weg met veel zicht. We zagen het hier meteen zitten."

Drukke kruising

5 jaar geleden is er al een gesprek geweest met Primera. "Ze zochten een ondernemer in deze omgeving. Het leek ons wel wat, dus zijn we in gesprek gegaan. Het leek ons wel wat en op de toekomst gericht dus zijn we er met plezier ingestapt."
Maar na 4 jaar ondernemen in de Nieuwstraat gaan Vincent en Suzanne de Bont toch verhuizen naar de Kromstraat. "Een groot marktonderzoek heeft uitgewezen, dat veel mensen die in de Kromstraat winkelen ons niet bereiken. Ze moeten daarvoor een drukke kruising oversteken en dat is voor velen een belemmering om ons te komen bezoeken."

Succesvolle zaak

Dagelijks wordt Primera bezocht door nieuwe klanten. "We horen een aantal keren per week dat klanten binnenkomen met de woorden; 'Oh, wat een leuke winkel hebben jullie hier! Jammer, dat jullie een beetje uit de richting zitten waardoor we die rotkruising over moeten steken.' Dus toen de gelegenheid zich voordeed,l hebben we de kans gegrepen en gaan op zaterdag 18 mei open in ons nieuwe onderkomen in de Kromstraat 9b, het voormalige pand van Zeeman."
In 4 jaar tijd heeft het echtpaar De Bont een succesvolle zaak weten op te bouwen. De naam Primera staat op de gevel, maar de winkel is zelfstandig. "De verhuizing heeft als voordeel dat we flink uit kunnen breiden. We worden 1,5 keer zo groot en het aanbod wordt verdrievoudigd."
Op de huidige locatie kunnen ze niet meer aan de vraag voldoen. "Vooral naar boeken is een grote vraag. Maar ook naar kantoorartikelen en natuurlijk kaarten; Primera is de daarvan grootste aanbieder in Nederland. Doordat we meer ruimte krijgen kunnen beter aan de vraag voldoen. We worden daarmee de grootste aanbieder van cadeauartikelen in Veldhoven."

Leuke attentie

Vincent en Suzanne de Bont zijn lokaal betrokken ondernemers. "We zien onszelf als dé buurtwinkel. Tevreden klanten zijn belangrijk voor ons. Service staat daarom bij ons voorop. Wij doen niet moeilijk, gewoon geld terug, geen tegoedbon! Klanten moeten tevreden binnenkomen en weer weggaan."
Bestaande klanten zijn enthousiast over het nieuwe onderkomen. "Vooral, dat we een verrijking zijn in het straatbeeld van de Kromstraat. En er uitnodigend uitzien."
Klanten die zaterdag 18 mei Primera bezoeken, mogen rekenen op een leuke en passende attentie, zolang de voorraad strekt.

Meer berichten