Anke (l) en Lisan van Diessen vormen hebben samen met oprichter Jan van Diessen de leiding over de keukenzaak; een echt familiebedrijf. FOTO: Bert Jansen
Anke (l) en Lisan van Diessen vormen hebben samen met oprichter Jan van Diessen de leiding over de keukenzaak; een echt familiebedrijf. FOTO: Bert Jansen

Nieuwe showroom voor Van Diessen

Zakelijk

Van Diessen Keukens heeft sinds kort een nieuwe showroom van maar liefst 1.100m², met 25 keukenopstellingen en een uitzoekplein voor alle keukenfronten, bladen en handgrepen. In de toekomst komen er ook kookdemonstraties in de showroom. Om de realisatie van nieuwe showroom te vieren - gereedgekomen dankzij hulp van lokale ondernemers - is er binnenkort een open dag.

VELDHOVEN - Op de locatie van de oude showroom komt meer ruimte voor de productie en automatisering.  Jan van Diessen: “Dat wordt de komende jaren mijn laatste klus voor ik mijn aandeel in het bedrijf overdraag aan Lisan en Anke.”

Lisan begint 21 jaar geleden in de zagerij. Jan: “Die weet van haver tot gort hoe een keuken gemaakt wordt en hoe de planning werkt.” Anke begint zo’n 12 jaar geleden ook in het bedrijf. “Ik zocht het eerst internationaal, maar je krijgt in dit bedrijf zoveel kansen. En  het internationale aspect zit er toch wel in met ASML om de hoek.”

Al voert de nieuwe generatie misschien enkele vernieuwingen door, een aantal dingen blijft, zoals de kwaliteit en service, maar ook de samenwerking met lokale aannemers en het maatwerk voor klanten. Dankzij de eigen productie is de kwaliteit van elke keuken hetzelfde, ongeacht de prijsklasse. Wie minder budget heeft, kan dat oplossen met apparatuur en blad.

Wat helemaal als een paal boven water staat voor zowel vader als dochters is dat de gemoedelijke sfeer van een echt Veldhovens familiebedrijf blijft. Anke: “Dat willen we zeker zo houden. We hebben 10 medewerkers die hier al 25 jaar werken en ook nog eens 10 zonen of dochters van medewerkers in dienst, inclusief wijzelf. Wij hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden, voor medewerkers is maatwerk net zo belangrijk als voor klanten. We organiseren ook regelmatig feestjes, ook dat hoort bij goed werkgeverschap. Het is mooi om te zien dat hier veel onderlinge vriendschappen zijn, dat komt ook door de vlakke bedrijfsstructuur.”

Anke: “Service is onze marketingtool. Wij adverteren zelden, steken dat liever in ons serviceapparaat. Wij doen niet aan voorrijkosten en kleine dingen lossen wij zo op. Dat zijn dingen die rond gaan op feestjes.”
En dat werkt blijkbaar, want al laten ze zichzelf er niet op voorstaan, tijdens het gesprek komt naar voren dat Van Diessen Keukens het best verkopend zelfstandig keukenbedrijf in heel Europa is van Quooker en Bora. Lisan: “De directeuren van die bedrijven kwamen kijken hoe wij het deden.”
Jan: “En om ons te feliciteren en een biertje met ons te drinken. We brengen dat eigenlijk nooit zo naar buiten, maar daar mogen we trots op zijn.”

Vervolgens: “Mensen kunnen bij ons altijd binnenlopen om een kijkje te komen nemen, maar adviesgesprekken doen wij op afspraak. Toch zijn mensen vaak bang dat ze bij een keukenbedrijf een verkoper achter hun broek krijgen, maar wij geven gewoon uitleg en zijn niet van de agressieve verkoop. Tijdens onze open dag kunnen mensen die ons nog niet kennen met eigen ogen de gemoedelijke Brabantse sfeer beleven. Dat ervaren klanten als prettig, net als onze service.”

Open dag

De open dag is zaterdag 3 juni van 10 tot 18 uur in de showroom aan De Run 8304. Voor de kinderen zijn er springkussens. Voor wie het leuk lijkt om bij Van Diessen te werken, zijn er verschillende vacatures. Ook dan is de open dag een uitgelezen mogelijkheid om eens een kijkje te nemen bij het bedrijf. Meer informatie over de vacatures is te vinden op de website.

vandiessenkeukens.nl

Bianca Kuijpers

Maatwerk is belangrijk voor klanten én personeel