Dasja Hendrikx, franchisenemer van uitzendbureau Olympia: "We zitten met name in de techniek, logistiek en administratie." FOTO: Bert Jansen.
Dasja Hendrikx, franchisenemer van uitzendbureau Olympia: "We zitten met name in de techniek, logistiek en administratie." FOTO: Bert Jansen.

Vacatures voor het oprapen, maar personeel vinden...

Zakelijk

Vacatures liggen momenteel voor het oprapen. Maar het invullen ervan is een heel ander verhaal. Dat blijkt uit een rondgang langs het UWV, een uitzendbureau en een ziekenhuis.

VELDHOVEN - Nederland kampt op dit moment met een krappe arbeidsmarkt. Er is meer vraag dan aanbod is voor een groot aantal beroepen. Volgens het UWV is in ZO-Brabant de arbeidsmarkt op basis van de laatste cijfers zelfs zeer krap geworden met grote personeelstekorten. Cijfers van het UWV laten zien dat er 17.150 openstaande vacatures zijn; een groei van 81% ten opzichte van 2021. 3 op de 10 werkgevers in deze regio komen in de knel komen door een personeelstekort. Van zorg, detailhandel tot aan logistiek.
Jessie Vossen, arbeidsmarktadviseur UWV: “ICT-beroepen en technische beroepen spannen wel de kroon in ZO-Brabant. Zo is de industrie hier een belangrijke sector. In deze sector is veel vraag naar elektriciens en elektronicamonteurs, metaalarbeiders en machinemonteurs. Qua ICT-beroepen kun je denken aan databank- en netwerkspecialisten, software- en applicatieontwikkelaars. Voor dit soort beroepen hebben direct inzetbare werkzoekenden vaak wel de keuze uit gemiddeld zo’n 15 vacatures.”

Dasja Hendrikx is franchisenemer van uitzendbureau Olympia. “We zitten met name in de techniek, logistiek en administratie”, legt ze uit. Al haar klanten hebben momenteel vacatures openstaan. “We bemiddelen momenteel 85% naar een vaste baan. Het duurt nu wel langer voordat we de goede kandidaat hebben.”

Het Máxima Medisch Centrum (MMC) heeft zo’n 70 vacatures open staan. Het ziekenhuis werft personeel via een speciale website: www.mmc.nl/werkenbijmmc. “Op dit moment lukt het redelijk goed de vacatures in te vullen. Uiteraard is dit afhankelijk van het soort functie. Ook wij merken echter dat de arbeidsmarkt krapper wordt. Soms is het dus best een uitdaging om de juiste mensen te vinden”, meldt een woordvoerder van het MMC desgevraagd.

Vanwege een landelijk tekort aan (ervaren) gespecialiseerd verpleegkundigen is onder andere deze categorie het meest lastig in te vullen. “We proberen openstaande vacatures op dit gebied onder meer in te vullen door verpleegkundigen intern op te leiden tot gespecialiseerd verpleegkundige. Verder zien we dat de arbeidsmarkt ook voor andere functies krapper wordt. Denk bijvoorbeeld aan doktersassistenten (polikliniekassistenten), apothekersassistenten en schoonmaakmedewerkers”, weet de MMC-woordvoerder.

Het meest lastig

Ad Adriaans.

Het duurt nu langer om de juiste kandidaat te vinden

Veldhoven portret Ad Adriaans