Volle bak tijdens de 1e Algemene Ledenvergadering van Zonnepark Welschap. Foto: Marieke van Wijnen.
Volle bak tijdens de 1e Algemene Ledenvergadering van Zonnepark Welschap. Foto: Marieke van Wijnen.

Zonnepark Welschap houdt 1e Algemene Ledenvergadering

Zakelijk

Meer weten over Zonnepark Welschap? Interesse in duurzame energie-opwekking. Zie de onderstaande website.


www.zonneparkwelschap.nl

Meer informatie

Marieke van Wijnen.

De ruim 11.000 zonnepanelen hebben goed geproduceerd

Woensdag 4 maart is de 1e Algemene Ledenvergadering gehouden van de Coöperatie Zonnepark Welschap. Het zonnepark met ruim 11.000 zonnepanelen op Vliegbasis Eindhoven heeft een goed productiejaar achter de rug. Een bijeenkomst dus met een feestelijk tintje.

MEERHOVEN - De vergadering is geleid door de voorzitter Ad van de Ven. De diverse agendapunten zijn op luchtige wijze aan elkaar verbonden door theatermaker en schrijver Pythia Winia. Na afloop volgt er een informeel samenzijn, waar de leden onder het genot van een drankje en een hapje kennis kunnen maken met de bestuursleden en hen vragen kunnen stellen.

Verslag

Met zo’n 300 aanwezige leden is de vergadering goed bezet. De leden worden geïnformeerd over het verloop van de activiteiten, vanaf de oprichting van de coöperatie in het najaar van 2017.
Verslag wordt gedaan over de diverse activiteiten zoals de lange voorbereiding, de technische realisatie van het zonnepark, de werving van de deelnemers en de organisatie zoals bestuur, beheer en de administratie. Deze wordt ‘extern’ uitgevoerd door Case Support uit Helmond.

Volgens planning

De penningmeester doet vervolgens verslag van de financiën van de coöperatie en wel over de jaren 2017/2018 en 2019. Hij weet de aanwezigen te vertellen dat de coöperatie financieel zeer gezond is. De stroomproductie, die op 1 april 2019 is gestart loopt volgens planning. En de leden van het zonnepark kunnen vóór de zomer van 2020 hun teruggave van de energiebelasting - volgens de postcoderoosregeling - over het eerste productiejaar dus snel tegemoet zien.

Nog beschikbaar

De vergadering tot slot is blij met en tevreden over de behaalde rendementen en het gevoerde financieel beleid. Vervolgens moet er nog een kascommissie worden benoemd.
De initiatiefnemers, waaronder Veldhoven Duurzaam, zijn blij met het uiteindelijke resultaat. De belangstelling bij de inwoners van Veldhoven is onverminderd groot te noemen.
Tijdens de vergadering wordt overigens nog vermeld dat 96.8% van de zonnepanelen verkocht zijn. In de postcodes 5502 en 5503 zijn nog direct zonnepanelen beschikbaar, voor de andere postcodes geldt een wachtlijst.