Arbeidsbemiddelingsbureau Werkze! biedt online sollicitatiehulp. FOTO: Strijbos.
Arbeidsbemiddelingsbureau Werkze! biedt online sollicitatiehulp. FOTO: Strijbos. Foto: Brigit Strijbos

Online sollicitatiehulp

Zakelijk

Van de redactie.

Het is duidelijk dat de Corona-crisis grote gevolgen gaat hebben voor de economie. Veel mensen zitten nu al zonder werk of dreigen hun baan te verliezen. Het Veldhovense arbeidsbemiddelingsbureau Werkze! merkt dat het aanbod aan kandidaten langzaam groter wordt en het aantal vacatures afneemt. Carin van Holstein en haar team bieden werkzoekenden gratis sollicitatiehulp. Online uiteraard.

VELDHOVEN – “Solliciteren is voor iedereen spannend. We merken dat sommige mensen wat onzeker zijn en dus een duwtje in de goede richting nodig hebben. Met wat tips en feedback komen ze vaak veel beter voor de dag bij een potentiële werkgever”, aldus Carin van Holstein van het Veldhovense arbeidsbemiddelingsbureau Werkze!

Grote impact

Het is iedereen op dit moment wel duidelijk, dat de overheidsmaatregelen een bijzonder grote impact hebben op de arbeidsmarkt. Veel bedrijven hebben de werving stopgezet. En bedrijven die wel op zoek zijn naar personeel, hebben hun sollicitatieprocedure aangepast. Kennismakingsgesprekken vinden veelal via videochat plaats en pas in de allerlaatste fase vindt - op anderhalve meter afstand van elkaar - een fysieke kennismaking plaats.

Totaalplaatje

Van Holstein van arbeidsbemiddelingsbureau Werkze! vervolgt: “Wij willen werkzoekenden graag ondersteunen in dit bijzondere wervingstraject. Ze kunnen contact met ons opnemen en dan maken we een afspraak voor een videochat. We geven feedback op het cv, maar kijken daarbij tevens naar de online presentatie van de kandidaat. Welke kleding is geschikt voor de camera? In

Crisis heeft
grote impact
op
arbeidsmarkt

In welke ruimte kun je het best gaan zitten voor een videochat? Hoe is het licht en geluid? We kijken naar het totaalplaatje, zodat de kandidaat zich vooraf goed kan voorbereiden op de sollicitatieprocedure.”

Telefonische afspraak

Het kantoor van Werkze! aan de Dorpstraat 173a is in deze bijzondere tijden gewoon open. Werkzoekenden kunnen er dus gewoon even binnenlopen. Echter is er slechts een minimale bezetting aanwezig... Dus het heeft de voorkeur om een telefonische afspraak te maken.

www.werkze.com