Logo veldhovensweekblad.nl


De VVV-medewerkers bij Klimrijk. Mochten andere Veldhovense ondernemers interesse hebben om een kijkje achter de schermen aan te bieden, dan kunnen zij zich aanmelden via info@vvv-veldhoven.nl
De VVV-medewerkers bij Klimrijk. Mochten andere Veldhovense ondernemers interesse hebben om een kijkje achter de schermen aan te bieden, dan kunnen zij zich aanmelden via info@vvv-veldhoven.nl (Foto: VVV Veldhoven)

Tour Toerisme door Veldhoven

  Zakelijk

Wat is er in Veldhoven te doen? Waar is het lekker eten en drinken? Wat is zeker aan te bevelen?

VELDHOVEN - De medewerkers van VVV Veldhoven krijgen dagelijks deze vragen. Zij zijn voor toeristische gasten maar ook voor (nieuwe) inwoners vaak het eerste aanspreekpunt voor recreatieve tips. Om nog beter te weten wat er leeft op het gebied van horeca en recreatie, maken de VVV-medewerkers dinsdag 4 april een 'Toer Toerisme' door Veldhoven.

Populaire stek

De dag begint bij Klimrijk Brabant, waar vestigingsmanager Huub Wijnen de VVV-medewerkers een uitgebreide rondleiding gaf. Klimrijk blijkt een zeer populaire stek voor groepsuitjes. Behalve de diverse klimparcoursen biedt het park escape rooms, lasergames, gokarts, airsoften (een zachte versie van paintballen) en GPS-wandel- en fietstochten door de mooie natuur van Veldhoven. Het terras met horeca en grote speeltuin is voor iedereen gratis toegankelijk.

Ideale plek

Na Klimrijk wordt de Markthal Kromstraat bezocht. Deze culinaire hotspot is in november 2016 geopend. De enthousiaste ondernemers laten de VVV-medewerkers uitgebreid proeven van gerechten uit onder meer de Surinaamse, Indonesische en Syrische keuken. De Markthal is de ideale plek voor een snelle, verse en gezonde maaltijd. De meeste producten zijn kant en klaar te koop om mee te nemen of op te eten op het centrale horecaplein. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een bier- en wijnproeverij.

Erg leuk

Zoo Veldhoven is de volgende stop. De nieuwe eigenaren, Julie Debaere en Angelo Devolder, knapten Zoo Veldhoven de afgelopen maanden flink op en dat is goed te zien. Julie vertelt vol passie over de dieren en al het werk dat is verzet én nog gaat gebeuren. Erg leuk zijn de doorloopkooien met ringstaartmaki's en parkieten. Nieuw zijn de speeltuin, de kinderboerderij en diverse activiteiten zoals paaseieren zoeken, een speurtocht tijdens Koningsdag en roofvogelshows.

Trouwlocatie

De toer wordt passend afgesloten met een heerlijk speciaalbiertje en huisgemaakte bitterballen bij Restaurant 't Zand in Oerle. Naast de overheerlijke gerechten op de uitgebreide menukaart, biedt 't Zand nog veel meer: een asperge excursie, barbecue, koffietafels, kinderfeestjes, kookworkshops en 'vergaderen in 't groen'. Ook is 't Zand sinds kort een officiële trouwlocatie. Hoeven gasten dus niet meer van hot naar her te rijden, alles kan op één plek: trouwen, borrelen, eten en feesten.

reageer als eerste
Meer berichten