Kees (links) en Lambert (rechts) van de Schans samen met hun echtgenotes in de bloemetjes gezet. FOTO: Flora
Kees (links) en Lambert (rechts) van de Schans samen met hun echtgenotes in de bloemetjes gezet. FOTO: Flora (Foto: )

Flora zet jubilarissen in de bloemetjes

  Verenigingen

Bloemenvereniging Flora heeft zaterdag 16 november 2 jubilarissen gehuldigd die 50 jaar lid zijn van de vereniging.

VELDHOVEN - Al 50 jaar zijn de broers Lambert en Kees van de Schans van april tot en met november actief in de tuin van Bloemenvereniging Flora. En dat al zo'n 50 jaar. Sinds 1969 zijn zij namelijk lid van de jeugdclub van de Bloemenvereniging. En samen met hun vader zijn zij vanaf dat moment direct betrokken geweest bij de verdere ontwikkeling van de vereniging.

Beiden vervullen inmiddels al jarenlang ook een bestuursfunctie bij Bloemenvereniging Flora. Lambert als voorzitter en Kees als penningmeester. Daarnaast werken zij ieder jaar hard om onder andere een mooie tentoonstelling op te bouwen, in het bloemenseizoen elke week de donateurs blij te kunnen maken met een schitterend boeket dahlia's en in de clubcompetitie mee te dingen naar de bekende prijzen voor de mooiste en beste bloemen.

Na 50 jaar zijn dahlias natuurlijk niet meer weg te denken uit het leven van Lambert en Kees van de Schans. Het verzorgen van de bloemen gecombineerd met de activiteiten van de vereniging, maken het een mooie vrijetijdsbesteding voor iedereen die van bloemen houdt.

Meer berichten