Nieuw dit carnavalsseizoen is 'Rommelgat op de Planken'. FOTO: Rob Weekers.
Nieuw dit carnavalsseizoen is 'Rommelgat op de Planken'. FOTO: Rob Weekers. (Foto: Rob Weekers)

Rommelgat op de planken

  Verenigingen

Van de redactie.

SOK blaast na een pauze van enkele jaren de voormalige Schlageravond in een aangepaste vorm weer nieuw leven in. Dit onder de nieuwe naam 'Rommelgat op de Planken'. Deze avond wordt gehouden op zaterdag 11 januari 2020 en begint om 20.11 uur. De locatie wordt binnenkort bekend gemaakt.

VELDHOVEN - Om 'Rommelgat op de Planken' te doen slagen is wel de hulp nodig van iedereen in Rommelgat die carnaval een warm hart toe draagt.

Spelregels

Deelnemen aan 'Rommelgat op de Planken' kan als solozanger, duo, trio of als groep. Maar ook met de eigen (carnavals)vereniging, vriendengroep, sportclub of wat dan ook. Het mag ook een geheel nieuw (zelf geschreven) nummer zijn, maar ook een bestaande melodie met een nieuwe tekst is mogelijk. En dat laatste is dus nieuw, vergeleken met de voormalige Schlageravonden. SOK doet dit om op deze manier om de drempel om mee te doen voor potentiële deelnemers zo laag mogelijk te houden en de kosten binnen de perken te houden.

Voorronde

Natuurlijk gaan de deelnemers aan 'Rommelgat op de Planken' dan op de avond zelf op een ludieke wijze de strijd aan met elkaar. Grote vraag daarbij is natuurlijk welk nummer zich het komende seizoen de Rommelgatse Kraker mag noemen. Op de avond is er eerst een voorronde voor alle deelnemers. Na een eerste jureringsronde volgt een finaleronde. Door een finaleronde kunnen meerdere schlagers 2 maal gezongen worden, zodat deelnemers zeker eer hebben van hun werk. Een vakkundige jury zal vervolgens bepalen welke schlagers doorgaan naar de finaleronde. De winnaar is verzekerd van optredens op diverse carnavalsevenementen in de gemeente Veldhoven.

Welk nummer wordt uiteindelijk de Rommelgatse Kraker?

Inschrijven

Schrijf een tekst op een bestaande melodie of maak zelf een geheel compleet nieuwe Kraker. Mail vervolgens de inzending - let wel: tekst en muziek als MP3-bestand - naar onderstaand e-mailadres. Doe dit wel vóór maandag 23 december, zodat de evenementencommissie nog even de tijd heeft om het een en ander te regelen. Er volgt natuurlijk ook nog eerst een generale repetitie voor de deelnemers, maar daar over later meer.

wilkolooy@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden