Sub Umbra, de jongste van de 4 Veldhovense harmonieën
Sub Umbra, de jongste van de 4 Veldhovense harmonieën (Foto: )

Sub Umbra laat 'even' horen wat ze kan

  Verenigingen

Elke 5 jaar moet een harmonie bewijzen dat zij terecht in de hoogste divisie mag spelen. Sub Umbra, qua leeftijd de jongste harmonie in de gemeente, speelt in die hoogste divisie en dit najaar is het weer tijd om deze kwalificatie te bewijzen.

VELDHOVEN - Dit gebeurt op een concours dat op zaterdag 23 november in Zutphen wordt gehouden. Aan die deelname ging een repetitie weekend in Hengelo (Gld) vooraf. Daarnaast nog 2 concerten: afgelopen zaterdag 2 november in samenwerking met Psalm 150 uit Dinxperlo in Art4U en zondag 10 november met Philharmonie Sittard in De Schalm met een grote generale. Op 10 november begint het programma om 14.30 uur in De Schalm.

Het entree voor Art4U bedraagt 5,00 euro incl. pauzedrankje, in De Schalm kost een kaartje 7,50 euro.

De klassering van orkesten zoals een harmonie is niet algemeen gebruikelijk meer in de muziekwereld, maar is een goed middel om de teamgeest te bevorderen en te prikkelen tot topprestaties. Grote orkesten - Sub Umbra zet zonder problemen ruim 70 spelende orkestleden op het podium - kunnen alleen excelleren wanneer intensief en goed wordt gerepeteerd ende leden in letterlijk goede harmonie samenwerkt. De aanzienlijke voorbereidingen op het concours zijn daarmee al een doel op zichzelf. Dat Sub Umbra de jongste van de 4 Veldhovense harmonieën is, is bovendien dit jaar al 85 jaar een extra prikkel.

Meer berichten