Logo veldhovensweekblad.nl


Het jeugdorkest van L'Union Fraternelle heeft veel zin om te laten horen wat ze hebben geoefend. (Foto: Bert Jansen).
Het jeugdorkest van L'Union Fraternelle heeft veel zin om te laten horen wat ze hebben geoefend. (Foto: Bert Jansen).

Openluchtconcert van L'union Fraternelle

  Verenigingen

Zondag 28 mei geeft het jeugdorkest van L'Union Fraternelle een openluchtconcert. Tussen 13.30 en 14.30 spelen de beginners en leerlingen van het jeugdorkest op het plein bij Blokker.

VELDHOVEN - Voor de meeste kinderen is dit het eerste optreden dat ze in het openbaar verzorgen. "We hopen op mooi weer zodat iedereen mee kan genieten van het optreden," zegt woordvoerder Ad van der Muuren. "Het openluchtconcert is een goede gelegenheid om de bezoekers van het Citycentrum kennis te laten maken met harmoniemuziek. Vaak wordt deze muziek geassocieerd met marsen maar dat is maar een heel klein gedeelte van het repertoire. Zoals in alle muziekstromen zijn de harmonieorkesten ook met de tijd meegegaan en spelen we van alles van pop tot klassiek."

De hele koopzondag staat in het teken van optreden en muziek. "We zijn aanwezig met de slagwerkgroep en het volledige harmonieorkest. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen gezellig meegenieten, het maakt de koopzondag een stuk levendiger. Hoogtepunt is natuurlijk het optreden van ons jeugdorkest. De jeugd heeft er vooral veel zin in om te laten horen wat ze het gehele seizoen hebben geoefend."
Een paar weken later, op 11 juni, wordt er door het jeugdorkest een kinderconcert gegeven in theater De Schalm. "Herkenbaar voor zowel de jeugd als de ouderen."

Tijdens het concert in Theater de Schalm zullen verschillende bekende nummers gespeeld worden. Naast 'de Nieuwe Kleren van de Keizer', waarbij het verhaal verteld wordt door Nol Havens, zanger van VOF de Kunst. De Nieuwe Kleren van de Keizer is een sprookje over een keizer die te ijdel is om toe te geven dat hij door twee kleermakers op z'n nummer wordt gezet, en daardoor in de veronderstelling prachtige kleren te dragen naakt een parade loopt.

Herkenbaar

Het middag vullende programma staat bol van muziek uit de Efteling en bekende nummers uit de film Frozen. "Alle liedjes zijn herkenbaar. Op een mooie manier vertolkt het jeugdorkest de muziek." De jeugd heeft er zin in en hoopt dat er veel mensen komen luisteren op 28 mei.

Reageer als eerste
Meer berichten