Rachid Chelah (36) heeft de laatste jaren in België gespeeld, voordat hij de voetbalschool start.
Rachid Chelah (36) heeft de laatste jaren in België gespeeld, voordat hij de voetbalschool start. (Foto: )

Voetbalschool The Future: Zit er talent onder de jeugd?

  Sport

Op de voetbalvelden van Marvilde vindt afgelopen zaterdag een scouting challenge plaats. Ongeveer 100 spelertjes tussen de 8 en 15 jaar doen mee aan de clinic die is georganiseerd door voetbalschool The Future. Zit er talent onder de jeugd?

MEERVELDHOVEN - Het is een zonovergoten zaterdagmiddag en er wortd weer gevoetbald op sportpark het Jongelingsveld. Langs de kant staan scouts van PSV, AZ, VVV, Borussia Mönchengladbach, FC Eindhoven, Sparta, FC den Bosch en Genk.
Elke topclub is steeds op zoek naar jong talent. De voetbalschool The Future onder leiding van Rachid Chelah speelt daar op in. Hij is opgelucht, dat nu de Corona-maatregelen het toelaten, er weer gevoetbald kan worden.
In de scouting-challenge kan iedereen laten zien wat hij in huis heeft. Tijdens deze clinic is er veel ruimte voor de persoonlijke aandacht. Chelah: “Het gaat in de eerste plaats om plezier en vertrouwen. We willen de spelers niet gespannen maken omdat er grote clubs staan te kijken. Als er plezier is, komt de rest vanzelf."
Rachid Chelah (36) heeft de laatste jaren in België gespeeld. Hij heeft ook de jeugdopleiding bij PSV gevolgd. Zijn voetbalcarrière is te volgen geweest via onder andere FC Den Bosch, NEC, FC Dordrecht en het Belgische SV Herkol. In Veldhoven begint hij een eerste voetbalschool bij de amateurclub Rood-Wit. Een aantal Marvildrianen doen daar aan mee, waarna al snel een nieuwe school wordt opgezet aan de Kerkakkerstraat. Op het Marvilde terrein organiseert Chelah deze zaterdagmiddag zijn scouting challenge, maar niet alleen. Hij is met 8 trainers actief; allen hebben hun sporen in de voetballerij verdiend. De meest opvallende naam is oud-PSV rechtsbuiten Gerald (‘Vaantje’) Vanenburg. Om 13.00 uur begint het programma, eerst flink trainen in diverse oefeningsvormen en in de pauze drinken en fruit eten. Daarna is er een toernooi en rond de klok van zes uur kunnen de scouts de aantekeningen opbergen. “De scouts komen bij mij als er interesse is in een speler. Wie is dat? Van welke club is dat spelertje?", aldus Chelah die overal de regie houdt.

Er is ook veel pers aanwezig in Veldhoven, waaronder de Vlaamse TV ploeg van Arthe Broadcast. Zij maakt een documentaire over Chelah. Omdat de aanvragen alsmaar toenemen, verwacht Chelah volgend seizoen meer vestigingen te openen. Marvilde is daarbij. “Ja, zeker weten, komend seizoen gaan we weer lekker door.”

Tekst: Ruud Paulusse - Foto: Evert Geurts.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden