Bas Joziassen van Artisport is dolgelukkig. Vanaf woensdag 1 juli mag weer binnen gesport worden. FOTO: Bert Jansen.
Bas Joziassen van Artisport is dolgelukkig. Vanaf woensdag 1 juli mag weer binnen gesport worden. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

Sportschoolhouder Joziassen: 'We zijn er klaar voor!'

  Sport

Hannie Bettgens.

“Yes, we mogen weer.” Bas Joziassen van Artisport is dolgelukkig. Vanaf woensdag 1 juli mag weer binnen gesport worden.

VELDHOVEN - Na 3,5 maanden gaan per woensdag 1 juli de deuren van de sportscholen weer open. “Vanaf 16 maart zat het slot erop,” zegt Joziassen. "Niemand wist water stond te gebeuren.”
Joziassen vervolgt: "De eerste weken hebben we ons vooral bezig gehouden met het opknappen van de sportscholen, zowel in Veldhoven als in Eindhoven. Ook hielden we crisisberaad; hoe gaan we in deze tijd voor onze leden zorgen?”
Tot aan het moment dat de deuren op slot moesten, was Artisport een gezond bedrijf. “We moesten natuurlijk wel tot actie overgaan. Als eerste hebben we de abonnementen bevroren, alle incasso’s zijn stopgezet. Dat vonden we een gepaste maatregel en we hoopten dat we op deze manier onze leden konden behouden.”
Tijdens de sluiting hebben beide locaties een metamorfose ondergaan. “We hebben grote schoonmaak gehouden, airco’s geplaatst en vooruitlopend op de heropening alles ingericht op de nieuwe 1,5 meter maatschappij. Dat is met passen en meten gelukt en nu zijn we er klaar voor om per 1 juli iedereen op een veilige en verantwoorde manier binnen te laten sporten.”

Verantwoord

Buitensporten is mogelijk en wordt goed ontvangen door de leden. “Daar zijn we heel kleinschalig mee begonnen, met een kleine activiteit. We merkten dat iedereen er weer in had om lekker te komen sporten. Vanaf dat moment zijn we gaan werken met inschrijvingen en dat werkt perfect.”
Er waren twijfels over hoe de seniorensporters te beschermen. “Ook voor hen hebben we het lesrooster verantwoord rond kunnen krijgen.”
Niet alle sporten kunnen buiten beoefend worden. “Binnen is het vanzelfsprekend ook verantwoord. We hebben alles op een goede manier toegepast bij de 2 locaties van Artisport.”

Het kan weer

Joziassen: "Een uitstekend ventilatiesysteem zorgt voor juiste luchtcirculatie, waardoor besmetting niet mogelijk is. Qua hygiëne zijn we ook goed voorbereid: eigen handdoek gebruiken, handen wassen en schoon, toestellen reinigen... Het hele protocol is klaar en gericht op de opening. We hebben alles in orde. Niemand hoeft angstig te zijn om weer binnen te komen sporten. Het kan weer!"
Meer info via www.artisport.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden