Winnaar van 2015 Raymond Caers ligt op koers, familie compleet. FOTO: Thieu Vlemmix.
Winnaar van 2015 Raymond Caers ligt op koers, familie compleet. FOTO: Thieu Vlemmix. (Foto: )

De weg naar de kwartfinales

  Sport

Het echte vuurwerk zit 'm in de staart van deze ronde

Thieu Vlemmix

Met de overgebleven 64 deelnemers is vrijdag 17 januari de 2e ronde van het Groot Veldhovens Driebanden Toernooi 2019/2020 van start gegaan. Hierover hebben de lezeres van het Veldhovens Weekblad al kunnen lezen. Inmiddels zijn daarvan alle - bijna 100 - partijen in biljartcentrum La Carambole afgewerkt. De nummers 1 en 2 van elke poule van 4, in totaal dus 32 spelers, hebben nu de kwartfinales bereikt. De biljarters, het verloop, kortom de route naar ronde 3.

VELDHOVEN - Diverse biljarters die in de 1e ronde een lelijke steek hebben laten vallen en slechts via bijloting een overleving kennen, hebben zich in deze 2e ronde volledig kunnen revancheren. Jan van de Meeren-junior, bijvoorbeeld. Deze voormalige toernooiwinnaar overtuigt nu wèl.
Een favoriet als Harrie van Zantvoort is er met zijn 3e plek ook bijna uitgetuimeld, maar plaatst zich achter de sterke poulewinnaar Joost Geven, royaal voor ronde 3.
Net zoals dat overigens geldt voor Joep Caers. Luc Nijs hoort daar overigens helaas niet bij. Zijn spelherstel (+17%) is weliswaar mooi en uitstekend, maar reikt evenwel niet verder dan plek 3. Exit dus.

Overtuigend

Oud winnaar Thieu Kox (2016) ligt nog op koers dankzij royale poulewinst.
Willard Bogers is de laureaat van 2019 en hij komt in zijn 1e partij tot de knappe score van 27 caramboles (gemiddeld 0,900). Uiteindelijk laat hij een goeie Rinus Hazenberg ruim achter zich.
De 2e van vorig jaar Edwin van de Goor, is overtuigend met een gemiddelde van 0,589. En dat is genoeg om verder te gaan achter de verbazende Henk Wilbers.
Met het fraaie moyenne van 133 % imponeert Leo Sengers in poule 10 en hij gaat daarmee in het gezelschap van de eveneens sterk stotende Geert van Gerwen verder.
Theo van Kruijsdijk speelt als een aanstaande kampioen, en dat doet ook Sjef van Zantvoort. Beiden gaan met ‘Lof der Jury’ door.
Daarnaast stelt kastelein Ad van Gerwen met 2 goeie slotpartijen zijn plaatsing veilig.
De familie Caers blijft voltallig vertegenwoordigd. Want na vader Joep, bereikt ook zoon Raymond - winnaar van het toernooi in 2015 - met glans de volgende fase, terwijl Tonny Dekkers nog maar eens zijn goede vorm bevestigt door nieuwe poulewinst.
Biljartbolwerk Sint Joris houdt met onder andere Stanley Franssen een belangrijk ijzer in het vuur, mede na diens hoge serie van zes.

Vuurwerk

Het echte vuurwerk zit ‘m in de staart van deze ronde. In poule 15 is de strijd hevig als Ben van Doesselaere als Theo van Dooren allebei een serie van 7 produceren. Nadat de kruitdampen zijn opgetrokken, valt eerstgenoemde uiteindelijk toch net buiten de boot.
Johan Bergmans (2) en kampioen in 2013 Theo van Dooren (1), komen in het rijtje van de favorieten met hun behaalde, respectievelijke gemiddeldes van 0,644 en 0,756.

Onverwacht

Joop van Baren is er eentje uit de categorie ‘onverwachte afvallers’.
Datzelfde kan worden gezegd van de speler met de allerhoogste startopgave en de nog altijd hoogste serie (8) van het hele veld, te weten Arnoud Huybers, alsook van Peter van Vlerken en ook van Frans van Gaans. Zij spelen allemaal ver beneden hun mogelijkheden en zijn jammergenoeg maar helaas uitgeschakeld.
Overigens gaat ook bij Ton van Keulen de keu veel te vroeg terug in het foedraal. Een prima laatste partij helpt hem niet meer als reddingsboei.

Driebanden

Nog even over driebanden. Driebanden is een spelvorm van carambolebiljart waarbij de regel geldt dat de speelbal minimaal 3 keer een van de randen van de tafel moet hebben geraakt alvorens de 2e aanspeelbal te raken. Het driebanden is een van de spelvormen van carambolebiljart.
In een driebandenwedstrijd in de Nederlandse competitie wordt gespeeld om wie het eerst 50 (vroeger 60) caramboles maakt. Bij 25 punten krijgen de spelers de mogelijkheid kort te pauzeren. In een teamwedstrijd spelen 2 teams van elk 4 spelers tegen elkaar.

Ronde drie

De loting voor ronde 3 heeft inmiddels al plaatsgevonden; dinsdag 24 maart wordt daarvan de 1e poule van de 8 gespeeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden