Frank Bartelink loopt op 23 februari zijn 500e trimloop bij GVAC. "Het ontspant me.." FOTO: Bert Jansen.
Frank Bartelink loopt op 23 februari zijn 500e trimloop bij GVAC. "Het ontspant me.." FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

'Je bent altijd van harte welkom!'

  Sport

Hannie Bettgens.

500e trimloop voor Frank Bartelink

"Het is heerlijk om te lopen, daar maak ik mijn hoofd mee leeg." Frank Bartelink loopt zondag 23 februari zijn 500e trimloop bij GVAC.

VELDHOVEN - 26 jaar geleden meldt Bartelink zich aan bij GVAC. "Puur omdat ik er zin in had. Ik wilde een switch maken vanuit korfbal. Dat heb ik met veel plezier gespeeld, daarnaast ben ik fervent zeiler. Dat is nog steeds mijn passie." Het solo-gebeuren is wat hem trekt in het lopen. "Vanaf dag 1 ben ik begonnen met de trimloop op de zondagochtenden. Ik vind het fijn om mijn rondjes te rennen. Het ontspant me. Je maakt je eigen prestatie en bent niet afhankelijk van een team."

Zoete broodjes

Naast lopen is Bartelink een 1.000-poot binnen GVAC. Zo heeft hij jaren geleden het clubblad nieuw leven ingeblazen. "Van beroep ben ik grafisch ontwerper, dus de vraag was logisch. De Korziaan kreeg een nieuwe omslag en binnenwerk. Na invoering van een aantal leuke en ludieke rubrieken, ging het als zoete broodjes over de tafel. Vorig jaar heb ik de kantine voorzien van een ereledenbord en een nieuwe entree met raamdecoratie. Nu is het clubgebouw van GVAC voor iedereen herkenbaar door de 40 meter lange belettering op de glazen gevel."

Als haas

Bartelink heeft in zijn loopcarrière 50 halve marathons en 3 hele marathons uitgelopen. "Hoewel ik trots ben op deze prestaties ben ik niet prestatiegericht aan het lopen. Het leuk vinden staat bij mij voorop, de tijd vond ik niet zo belangrijk. Door de jaren heen heb ik heel veel als haas gelopen, als tempomaker."
Na enkele jaren lidmaatschap wordt Bartelink gevraagd of hij als trainer/begeleider aan de slag wil. "Destijds was alles een beetje ongestructureerd, maar daar kwam gaandeweg verbetering in. In mijn functie als trainer en duurloopbegeleider zet ik routes uit, maak ik opbouwschema's voor de individuele lopers die ik help en begeleid om steeds verder en sneller te kunnen lopen met als uitgangspunt de aandacht voor de sporter. Soms komt iemand nieuw binnen de vereniging en met de verwachting binnen een half jaar een halve marathon te kunnen lopen. Dat gaat echt niet lukken als je geen loopervaring hebt. Daar moet je minsten een jaar voor uittrekken."

500e trimloop

Trots is Bartelink op het feit, dat hij al sinds jaar en dag de Warming Up tijdens de Eindhovens marathon mag verzorgen. "Een mooi gezicht tijdens zo'n massale warming up de rek- en strekoefeningen om de spieren los te maken."
Bartelink loopt nog steeds zijn rondjes op de zondag. "En op zondag 23 februari mijn 500e trimloop. Voor iemand die eens wil ervaren om een trimloop in groepsverband te lopen... Kom gerust meedoen. Je bent altijd van harte welkom. Na de loop drinken wel gezellig een bakkie koffie of thee in ons clubhuis."

www.gvac.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden