Chelsea van de Laar en Bo Strijbos mogen zich voor 1 jaar lang Clubkampioen van Veldhoven noemen. FOTO BV Veldhoven.
Chelsea van de Laar en Bo Strijbos mogen zich voor 1 jaar lang Clubkampioen van Veldhoven noemen. FOTO BV Veldhoven. (Foto: )

Wie zijn de Clubkampioenen 2020?

  Sport

Bowling Vereniging Veldhoven

Ramon Hoeks

Zaterdag 8 en zondag 9 februari zijn in de Flying Bowling Veldhoven de Veldhovens kampioenschappen bowlen gehouden. De leden van Bowling Vereniging Veldhoven nemen het in een strijd van maar liefst 6 games voorronde en 6 games finale tegen elkaar op voor de titel Clubkampioen 2020. De spelers worden op klasse ingedeeld op basis van het gemiddelde. Bij de heren zijn er 3 klassen, bij de dames waren er 2.

VELDHOVEN - Elke deelnemer speelt 6 games voorronde. Daarna gaan er in iedere klasse in elk geval de beste 3 spelers door naar de finales. De overige 5 plaatsen worden aangevuld vanuit de klasse waarin de meeste spelers spelen. Op de zaterdag 8 februari gaan in de 1e klasse Bo Strijbos en Emiel Coorens voortvarend van start met beide een serie ruim boven de 200 gemiddeld. Bij de Dames is het Ingrid de Proost die voorlopig de leiding neemt. Bij de heren 2e klasse is het spannend om de 1e plaats. Tussen Erwin Graumans en Paul Ekas zit een verschil van 27 pins na 6 games voorronde in het voordeel van Erwin. Bij de dames in de 2e klasse is het titelverdediger Hannie Weenink die meteen de toon weet te zetten met een mooie serie van 1.005 pins. In de heren 3e klasse verrast Kevin Sanders met een serie van 1.108 pins. Dit zou zelfs in de 2e klasse een 1e plaats in de tussenstand hebben opgeleverd.
Zondag 9 februari weet de concurrentie wat ze te doen staat. De scores van zaterdag zijn het mikpunt. Bij de heren 1e klasse blijft de top drie ongewijzigd. Anders is dit bij de dames. Titelverdediger Chelsea van de Laar verpulvert de concurrentie met een score van 1.244 pins. Deze score zou tussen de heren ook niet misstaan hebben. Alleen Bo Strijbos heeft met een score van 1.259 een beter resultaat uit de voorronde. Bij de 2e klasse heren neemt Richard Vloet de koppositie over van Paul Ekas met een score van 1.074 pins.

Finales

Na de laatste vooronden is er een korte pauze voor baanonderhoud en worden de tussenstanden opgemaakt. Iedereen die finale mag spelen kan zich gaan voorbereiden op nogmaals 6 games. Al snel blijkt dat Bo niet meer van plan is om zijn opgebouwde voorsprong uit de voorronden uit handen te geven. Hij begint met een game van 238 en laat daarmee zijn 4 belagers achter zich. Toch is er nog een speler goed bezig in de 2e klasse. Niels Molmans is aan een opmars bezig. Hij begint in de 2e finale game het licht te zien met een game van 268 pins. In de 4e game weet hij er nog een 251 bij te gooien en daarmee werkt hij zich op naar een 2e plaats in het eindklassement. Bo ziet op tijd dat Niels de aanval heeft ingezet en slaat deze af met een game waarin hij met maar liefst 10 strikes begint. Helaas is pin 4 spelbreker in de eerste nabeurt van het 10e frame.
Bij de dames is het duidelijk dat Chelsea niet te achterhalen valt. Toch is er een mooie strijd gaande tussen Breda van de Laar, Ingrid de Proost en Rian Wijnen. Deze geven niet veel toe op elkaar. Uiteindelijk zijn het Ingrid en Rian die Chelsea dit jaar vergezellen op het podium.
Bij de 2e klasse heren is het spannend tot op het einde. Richard Vloet komt het best uit de strijd en weet een voorsprong van 19 pins te behouden op Paul. Hans Keeris maakt de top-3 in deze klasse compleet.
In de 3e klasse bleef de top-3 ongewijzigd. Kevin Sanders pakt het kampioenschap in deze klasse met afstand. Peter Bos is zijn concurrent Risjard Jansen te sterk af en blijft daarmee 2e.
Chelsea van de Laar en Bo Strijbos mogen zich voor 1 jaar lang Clubkampioen van Veldhoven noemen. Deze spelers mogen ook naar de landelijke dag der kampioenen.


Uitslagen per klasse

1e Klasse dames

1) Chelsea van de Laar - 2.336 pins
2) Ingrid de Proost - 2.054 pins
3) Rian Wijnen - 2.020 pins

1e Klasse heren

1) Bo Strijbos - 2.654
2) Niels Molmans - 2.457
3) Pieter Kalter - 2.371

2e klasse dames

1) Hanny Weenink - 1.877
2) Monique Bos-Pelt - 1.698
3) Hanny Bressers - 1.680

2e Klasse heren

1) Richard Vloet - 2.178
2) Paul Ekas - 2.159
3) Hans Keeris - 2.074

3e klasse heren

1) Kevin Sanders - 2.044
2) Peter Bos - 1.858
3) Risjard Jansen - 1.759


Op de foto: Clubkampioenen Bo Strijbos & Chelsea van de Laar
(Foto is rechtenvrij te gebruiken)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden