Het leven van Tiny Rombouts staat in het teken van Voorwaarts. "Hij is het boegbeeld van de vereniging." FOTO: Ad Adriaans.
Het leven van Tiny Rombouts staat in het teken van Voorwaarts. "Hij is het boegbeeld van de vereniging." FOTO: Ad Adriaans. (Foto: ad)

Het boegbeeld van GV Voorwaarts

  Sport

Ad Adiraans.

Bij toeval sluit Tiny Rombouts zich in 1958 aan bij Gymvereniging Voorwaarts. Inmiddels is hij verworden tot boegbeeld van de vereniging.

VELDHOVEN - Patty Teeuwen is bestuurslid en al jaren actief binnen de vereniging. Zij omschrijft Rombouts: "Zijn leven staat in het teken van Voorwaarts. Hij is betrokken bij iedereen, leden, ouders en alles wat met de vereniging te maken heeft. Tiny mist geen enkel evenement en iedereen kent hem. Hij is het boegbeeld van de vereniging."

Afgelopen december is hij nog uitgeroepen tot clubheld van het jaar, een verkiezing georganiseerd door DPG Media. De lijst van onderscheidingen die hem ten deel zijn gevallen, is imposant. Als 6-jarige begint hij bij de club. "Vanwege een lichamelijk ongemak kreeg ik in 1958 van de fysiotherapeut het advies om lid te worden van het toenmalige GV Voorwaarts Zeelst. De locatie was toen een gymzaal aan de Broekweg. Het aantal leden was toen beduidend lager dan de ruim 750 van nu. De vereniging biedt turnen en gymnastiek aan in al haar facetten. Dat loopt van ouder-kind gym en wedstrijd-turnen voor jongens/heren en meisjes/dames tot acrogym."

Zo'n 25 jaar is de sportman actief in het wedstrijd-turnen waarbij de ringen zijn favoriet zijn. "Aan de ringen zat ik toen tegen de subtop van Nederland aan." Al tijdens zijn wedstrijdperiode is hij actief als trainer waarbij hij tot zijn 44e les geeft aan jongens en meisjes. Op de jonge leeftijd van 32 jaar wordt hij voorzitter van het bestuur waarvan hij dan al enkele jaren lid is. "15 jaar ben ik voorzitter geweest. Tot op heden ben ik daarmee de langst zittende voorzitter." Tijdens zijn voorzitterschap start de zoektocht naar een eigen accommodatie. "Door de gestage groei van de club zaten we op een gegeven moment in zowat alle gymzalen in Veldhoven. Zo ontstond de wens van een eigen turnhal. Daarbij volgden we een tweesporenbeleid. Een eigen turnhal of een hal delen met het Sondervick College. Een eigen hal bleek niet haalbaar, dus het is het laatste geworden. Samen met een aantal collega's binnen de club hebben we dat kunnen afronden. We hebben er geen spijt van gekregen, de relatie met het Sondervick College is goed."

De supervrijwilliger maakt zich ook verdienstelijk in allerlei commissies. GV Voorwaarts betekent dan ook veel voor Rombouts. "Het is een gezellige club die op een positieve manier de sport benadert. Iedereen wordt op zijn of haar niveau gewaardeerd"

www.gvvoorwaarts.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden