Met 10.000 stappen lopen zijn Fitcoins te verdienen die dan in te wisselen zijn voor bijvoorbeeld kaartjes voor sportwedstrijden. FOTO: FreePix.
Met 10.000 stappen lopen zijn Fitcoins te verdienen die dan in te wisselen zijn voor bijvoorbeeld kaartjes voor sportwedstrijden. FOTO: FreePix. (Foto: Free Pix)

Heel Veldhoven uitgenodigd voor kick-off

  Sport

Van de redactie.

Donderdag 13 februari vindt in de raadszaal van het gemeentehuis in Veldhoven de kick-off plaats van het nieuwe burgerinitiatief Fit Veldhoven. De gemeente, het bedrijfsleven en maatschappelijke partners slaan de handen ineen om bewegen aantrekkelijk en toegankelijk te maken voor alle Veldhovenaren. Hoe? Door meer en vaker bewegen direct te belonen.

VELDHOVEN - Iedereen kan meedoen aan Fit Veldhoven door de gratis app met stappenteller te downloaden. Deelnemers verdienen via de app Fitcoins door te lopen, fietsen of deel te nemen aan sociale wijkactiviteiten. Als beloning voor hun inspanningen mogen ze deze virtuele muntjes inwisselen voor gezonde producten en diensten. Zo zijn met 10.000 stappen lopen of 10 minuten fietsen Fitcoins te verdienen die dan in te wisselen zijn voor groente en fruit bij de stadsboerderij, kaartjes voor sportwedstrijden of een gratis deelname aan een bootcamp. Bewegen wordt dus leuker!

Ook bedrijven

Ook kan een bedrijf, instelling of vereniging meedoen als zogenaamde 'Fit-community'. Samen iets ondernemen is net die stok achter de deur om een gezonde leefstijl nog beter vol te houden. Het is tenslotte veel gezelliger om met een maatje of een groep te wandelen dan in je eentje. Medewerkers en leden kunnen hun Fitcoins vervolgens inwisselen voor één van de producten of diensten die hun Fit-community aanbiedt. Denk aan een gratis workshop, een gezonde smoothie of zelfs een extra vrije dag. Daarmee worden niet alleen de medewerkers of leden fitter, maar krijgt de community ook de mogelijkheid het eigen aanbod te promoten en meer naamsbekendheid te krijgen onder andere app-gebruikers.

Gezond aanbod

In een catalogus doen diverse partners vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid een gezond aanbod. Fit Veldhoven is continu op zoek naar lokale ondernemers, verenigingen of stichtingen die een aanbod doen op het gebied van bewegen, eten, ontspannen, werken en zorgen tegen inlevering van Fitcoins. Zo kunnen ze bijdragen aan een gezonde leefstijl voor mensen voor wie dat minder vanzelfsprekend is.

Meer info:

Jos van Nunen, M: (06) 47.213.335. E: jmmvannunen@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden