CD Kidz is verkozen tot dé Sportploeg 2019. FOTO: Theo Sambeek.
CD Kidz is verkozen tot dé Sportploeg 2019. FOTO: Theo Sambeek. (Foto: )

Sportgala Veldhoven benoemt talenten

  Sport

Mireille Camps

Uitblinkers voor het voetlicht

Vrijdag 17 januari, tijdens het eerste lustrum van Sportgala Veldhoven in Theater de Schalm, wordt weer eens glashelder hoeveel sporttalent Veldhoven rijk is. "Maar ook pril of nog verborgen sporttalent moet een podium krijgen", zo benadrukt voorzitter Jos Blatter tijdens de introductie. "Dus doe ik bij dezen een extra beroep op alle sportverenigingen in Veldhoven om hun talenten vooral te blíjven aanmelden bij ons, het bestuur van het Sportgala!"

VELDHOVEN - Met een fantastische act door de 'acro-dames en de turnheren van gymvereniging Voorwaarts is de avond begonnen. Presentatrice Annemarie Fokkens en medepresentator Thijs Slegers, manager perszaken bij PSV, weten het publiek te boeien met goede vragen aan de sporters én de uitstekende band 'Check' in het zonnetje te zetten.

Goud

Mystery guest Ernest Faber, voormalig profvoetballer, heden voetbalcoach bij PSV, wordt door Slegers gevraagd wat de gemene deler is van de sporttalenten binnen alle sporten. Faber: "Uitblinken in een bepaalde vaardigheid! Dat kan bij voetballen een goede trap zijn, bij tennis een uitstekende service. Een talent heeft al een pad voor zichzelf uitgestippeld en je hoeft dan ook niet te vertellen dat ze op tijd naar bed moeten gaan of goed moeten eten... Dat weten sporttalenten zelf wel. We maken hierbij meteen ook bekend dat uit de genomineerden als Sporttalent van het jaar 2019 is gekozen: bokser Sven Cuppen!" Slegers vraagt hem: "Jij bent zó jong en al zó goed! Wat is jouw allergrootste droom op het gebied van boksen?" Cuppen, nuchter: "Goud halen op de Olympische Spelen!"

Trots

Wethouder sport Daan de Kort vindt dat in Veldhoven veel talent 'rondloopt'. De Kort mag schoonspringster Inge Jansen uitroepen tot Sportvrouw van 2019. Ook haar grootste wens is een medaille winnen op de Olympische Spelen en ze zegt trots: "Ik voel me ook zeer vereerd met deze prijs, want het is toch weer een erkenning en motivatie om door te gaan!"
De wethouder sport heeft daarna meer in petto: "De Stalvrienden - actief in Rijhal de Schietberg - is een fantastische stichting, die mensen met een mentale of lichamelijke beperking gewoon laat meedoen met paardrijden in Veldhoven. Dus geef hen een groot applaus voor de Eervolle Vermelding!" Marieke Hendrikx van De Stalvrienden vertelt dat er 75 ruiters rijden en bedankt samen met de penningmeester de 3 instructeurs en alle vrijwilligers: "zonder hén, was dit werk niet mogelijk!"

Sportman 2019 is Reinier Honig geworden, maar een dame komt het podium op. "Dag mevrouw!", zegt Slegers lachend. Jacqueline is bestuurslid bij Tempo, neemt de prijs namens Honig in ontvangst en noemt hem: "Superrenner en goede coach!"
En CD Kidz wordt uiteindelijk verkozen tot Sportploeg 2019, omdat zij bijna alle prijzen hebben gewonnen die er te winnen waren; onder meer 3 keer WK Hiphop!

Meer berichten